Beyoğlu’nda 10 Kasım’a Özel ‘Dünyanın Gözünden Atatürk Sergisi’ Açıldı

Beyoğlu’nda 10 Kasım’a Özel ‘Dünyanın Gözünden Atatürk Sergisi’ Açıldı

Beyoğlu’nda 10 Kasım’a Özel ‘Dünyanın Gözünden Atatürk Sergisi’ Açıldı

Beyoğlu’nda Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak amacıyla 10 Kasım’a özel ‘Atatürk’e Saygı/ Dünyanın Gözünden Atatürk Sergisi’ açıldı. Tünel Meydanı’nda gerçekleştirilen sergide; dünya liderleri ve yazarları başta olmak üzere önemli şahsiyetlerin Atatürk ile ilgili sözleri görsellerle vatandaşlarla buluşturuldu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84. yılında Beyoğlu’nda özel bir sergiyle anıldı. Beyoğlu Belediyesi İstiklal Caddesi Tünel Meydanı’nda 10 Kasım’a özel ‘Atatürk’e Saygı/ Dünyanın Gözünden Atatürk Sergisi’ açtı. Sadece 10 Kasım’da gün boyu açık olacak sergide; dünya liderleri ve yazarları başta olmak üzere önemli şahsiyetlerin Atatürk ile ilgili sözleri görsellerle birlikte vatandaşlarla buluşturulurken Beyoğlu Belediyesi Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız da sergiye katıldı. Caddeden geçenlerin bir bir incelediği sergide vatandaşa, üzerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün bulunduğu kartpostal hediye edildi.

BEYOĞLU’NUN DEĞERİ, ANLAMI FARKLI

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Bizim için hüzünlü bir gün. Bugün millet olarak önce Taksim Atatürk Bulvarı’nda saygı duruşunda bulunuldu. Bizler de Beyoğlu Belediyesi olarak Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir zamanlar gençliğinin geçtiği, belki kurtuluş mücadelesinin planlarını yaptığı ve Milli Mücadele’yi başlattığı Beyoğlu’nda Beyoğlu Belediyesi olarak her yıl gerek Cumhuriyet gerek 30 Ağustos’ta elimizden geleni yapıyoruz. Çünkü Beyoğlu’nun değeri, anlamı farklı. O bakımdan mümkün olduğu kadar Türk milletimizin de görmesi, bu etkileşime katılması konusunda istiklalimizin hikayesini ismini taşıyan İstiklal Caddesi’nde, bir zamanlar Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşadığı o sokaklarda şu anda İstiklal Caddesi’nin tünel bölümündeyiz” dedi.

TÜRKİYE CUMHURİYETİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Başkan Yıldız, “Sergimizin özelliği yabancı devlet adamlarının gözüyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü değerlendiren bir sergi. O bakımdan dünya Cumhuriyetimizin kurucusunu nasıl görmüş, neler söylemişler bunu milletimiz görsün, bilsin istedik. Bu 10 Kasım’da böyle bir sergiyle milletimizi buluşturduk. Bir de hediye olarak, hatıra olarak kartpostalı kendilerine takdim ediyoruz. Biz millet olarak Cumhuriyetimin değerlerine ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne sahip çıkacağız ve tek millet olarak yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.







Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.