Beyoğlu Piripaşa Millet Kütüphanesi Hizmete Açıldı

Beyoğlu Piripaşa Millet Kütüphanesi Hizmete Açıldı

Beyoğlu Piripaşa Millet Kütüphanesi Hizmete Açıldı

Beyoğlu’nda okuma alışkanlığının artırılması ve vatandaşların kitaplara daha kolay ulaşmasını sağlamak amacıyla “Her Semte Bir Kütüphane” projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında Beyoğlu Belediyesi, Kütüphane haftasında 10. Kütüphanesi olan Piripaşa Millet Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Beyoğlu’nda okuma alışkanlığının artırılması ve vatandaşların kitaplara daha kolay ulaşmasını sağlamak amacıyla “Her Semte Bir Kütüphane” projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında ilk olarak ilçenin en büyük kütüphanesi olan Türabibaba Kütüphanesi’nin yanı sıra dokuz kütüphane tamamlanarak hizmete açıldı. Semt kütüphanelerinin onuncusu olan Piripaşa Kütüphanesi’de Kütüphane haftasında okuyucularına kapılarını açtı. Açılışa Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın yanı sıra birçok vatandaş katıldı. Piripaşa Kütüphanesi’nde Türk ve Dünya Edebiyatı, Tarih, Felsefe, Bilim, Psikoloji, Teknoloji ve Sanat gibi daha birçok alana ev sahipliği yapan, yarı yarıya çocuk ve yetişkin kategorisini içeren 5 bin adet koleksiyon bulunuyor. Okuyucu oturma kapasitesi 22 kişi olan yeni kütüphanenin üye sayısı ise 241 kişiye ulaştı.

KÜTÜPHANELERİ ÇOCUKLARIMIZLA BULUŞTURMA GAYRETİMİZ DEVAM EDECEK

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, açılışta yaptığı konuşmasında daha fazla kütüphane açarak gençleri kitaplarla buluşturmaya devam edeceklerini belirterek, Beyoğlu’nda her semtte kütüphane anlayışıyla yola çıktık. Çocuklarımızın gençlerimizin kitap okuyacakları ders çalışacakları mekanları oluşturuyoruz. Bugün Piripaşa mahallemizde yine bir millet kütüphanesini çocuklarımıza kazandırmanın büyük bir mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan sonra da kütüphaneleri çocuklarımızla buluşturma gayretimiz devam edecek. Her bölgede çocuklarımızın ihtiyacını karşılayacak kitap okuyacaklar, internete girecekler, ders çalışabilecekler biz de çaylarını keklerini onlara ikram edeceğiz. 7/24 burada çocuklarımız herhangi bir otobüse minibüse binmeden buradaki kitaplardan yararlanabilecekler” dedi.







Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.