Beyoğlu’nda Atık Malzemeyi Toplayan Öğrenciler Ödüllendirildi

Beyoğlu’nda Atık Malzemeyi Toplayan Öğrenciler Ödüllendirildi

Beyoğlu’nda Atık Malzemeyi Toplayan Öğrenciler Ödüllendirildi

Beyoğlu’nda çocuklara erken yaşlarda geri dönüşüm bilincini kazandırmak amacıyla okullarda Ödüllü Atık Toplama Kampanyası düzenlendi. Kampanya kapsamında en çok malzemeyi toplayan öğrenciler bisiklet, tablet ve akıllı saat ile ödüllendirildi.

Beyoğlu Belediyesi tarafından doğal kaynakların korunması amacıyla 2007 yılında başlatılan Geri Dönüşüm çalışmaları aralıksız devam ediyor. Beyoğlu’nun tamamına yaygınlaştırılan çalışmalar kapsamında ilçede bulunan okullarda Ödüllü Atık Toplama Kampanyası düzenlendi. Çocuklara erken yaşlarda geri dönüşüm bilincini kazandırmayı hedefleyen kampanyaya binlerce öğrenci katıldı. Kampanya kapsamında en çok atık malzemeyi toplayan öğrenciler, Beyoğlu Haliç İlkokulu’nun bahçesinde düzenlenen törenle ödüllendirildi.

ÖĞRENCİLERE BİSİKLET, TABLET VE AKILLI SAAT HEDİYE EDİLDİ

Çevre Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte en çok atık malzemeyi toplayan 26 öğrenciye bisiklet, 14 öğrenciye tablet, 2 öğrenciye de akıllı saat hediye edildi. Öğrencilere ödüllerini Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Bağcı ve UDOFED Başkanı Mehmet Mercan takdim etti. Törende ayrıca en çok atık malzemeyi toplayan okulların müdürlerine de Sıfır Atık En’leri ve Başarı Belgesi verildi. Yaklaşık 800 öğrencinin katıldığı ödül töreninde ayrıca öğrenciler eğlenceli Sıfır Atık Eğitim ve Sıfır Atık Tiyatro gösterisi ile eğlenceli vakit geçirdi.

DAHA YEŞİL BİR BEYOĞLU DAHA YEŞİL BİR TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Ödül töreninde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Aslında periyodik olarak bütün okullarımızı ziyaret ediyoruz. Dolayısıyla çocuklarımızla aramda yıllardır oluşan bir sevgi var. Karşılıklı muhabbetimiz var. Ayrıca Çevre Haftası münasebetiyle farkındalık oluşturmak istiyoruz. Daha yeşil bir Beyoğlu daha yeşil bir İstanbul daha yeşil bir Türkiye hedefine ulaşmak için çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı koyduğu hedeflere bir adım daha katkı sunabilmek bakımından Beyoğlu Belediyesi olarak hazırlıklarımız var. Şubat ayında hem bitkisel hem tekstil hem de elektronik atıklar konusunda bir kampanya başlattık. Bu anlamda yaklaşık 9 bin 80 kilogram ağırlığında atık elde ettik. Bugün bunları getiren öğrencilerimize bisiklet, tablet, akıllı saat hediye edeceğiz. Çocuklarımız önümüzdeki dönemde çevre ve dönüşüm konusunda daha hassas olacak” dedi.






 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.