BEYPAZARI AİLE YAŞAM MERKEZİ ÜYELERİNE İLK YARDIM SEMİNERİ

BEYPAZARI AİLE YAŞAM MERKEZİ ÜYELERİNE İLK YARDIM SEMİNERİ

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Beypazarı Aile Yaşam Merkezi üyesi yaklaşık 50 vatandaşa “İlk Yardım Farkındalık Semineri” düzenledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi vatandaşları bilinçlendirerekfarkındalıkoluşturmak amacıyla başlattığı ilk yardım eğitim seminerlerine devam ediyor.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığına bağlı Beypazarı Aile Yaşam Merkezi üyesi yaklaşık 50 yaşlı vatandaşa“İlk Yardım Farkındalık Semineri” düzenledi.

TOPLUM SAĞLIĞI İÇİN SEMİNERLER DEVAM EDECEK

İlk yardım seminerinde bebek, çocuk ve erişkinlerde temel yaşam desteği, üst havayoluna kaçan yabancı cismi çıkarma, kanamalı hastaya yaklaşım, göğüs ağrısı ve kalp krizinde ilk yardım, düşük kan şekeri, dış kanamalar, kırık ve çıkıklar, hayvan ısırıkları, yaralı taşıma teknikleri gibi teorik konular anlatıldı. Teorik bilgiler maketler üzerinde yapılan pratik eğitimlerle pekiştirildi.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığına bağlı İlk Yardım Eğitmeni Selen Aytemiz Oymak, toplum sağlığını önceleyerek ilçe ilçe ilk yardım seminerlerine devam edeceklerini belirterek,“Amacımız günlük hayatımızda karşımıza çıkabilecek kazalar karşısında doğru ve zamanında yapılabilecek müdahaleleri anlatıp vatandaşlara farkındalık kazandırmak”derken ilk yardım seminerine katılan Beypazarı Aile Yaşam Merkezi üyesi Nilgün Çulha ise şöyle konuştu:

“Çok faydalı bir seminer oldu. İlk yardım bilgilerimizi tazeleme fırsatı bulduk. İlk yardım da bulunurken neleri yapmamız ya da yapmamamız gereken şeyleri öğrendik.”

rbj5vfmegkgl8rcyfemz7o2q.jpg

adpyramhflrxdb9ntvmejbwq.jpg

szas4wm1op6gffyx2wz9jbhy.jpg

f8hipjwlnbcgxc10utlxogwp.jpg

1svryf4egpgvmytnakb9xnls.jpg

pps5xwn1t4qexmukwgIsoadc.jpg

09vi8wbeftcyd7dq42mvmlzl.jpg

doaxv29pom0cluhrge7vb38q.jpg

eunvw3mq1xof7gapsx24ctsz.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.