Bilgievi öğrencilerinden açık hava konseri

Bilgievi öğrencilerinden açık hava konseri

Başakşehir Belediyesi’nin Ramazan ayı programları Sular Vadisi ve Bahçeşehir Gölet Bölgesi’nde kurulan etkinlik alanlarında devam ediyor. He..

Başakşehir Belediyesi’nin Ramazan ayı programları Sular Vadisi ve Bahçeşehir Gölet Bölgesi’nde kurulan etkinlik alanlarında devam ediyor. Her gece ebrudan resim atölyesine,  jenga’dan ödüllü yarışmalara kadar pek çok etkinlik gerçekleştiren Bilgievi öğrencileri Sular Vadisi’nde muhteşem bir konser verdi.

Altınşehir Bilgievi’nde müzik eğitimi alan öğrencilerinden oluşan grup konser öncesi Vadi de birlikte iftar yaptı. Öğrenciler daha sonra etkinlik alanında ilahi ve ezgilerden oluşan bir repertuvarla sahne aldı. Altınşehir Bilgievi öğrencilerinin oluşan koro; Gesi bağları, Uzun ince bir yol, Altın yüzüğüm kırıldı, Müstakim ol, Bihandillah, Yelkenler biçilecek gibi pek çok sevilen ezgiyi çaldı ve söyledi. Etkinlik alanında bilgievi öğrencileri de standı ziyaret eden Başakşehirlilerle birlikte ebru yaptı.

 “ÇOCUKLARIMIZ PROFESYONEL HOCALARDAN EĞİTİM ALIYOR”

Bağlama Öğretmeni Adem Ağahoğlu etkinlikle ilgili şu bilgileri paylaştı, “Ramazan ayı boyunca bilgievi öğrencileri sadece müzik değil pek çok alanda hünerlerini Sular Vadisi’nde sergiliyor. Bizde bugün Altınşehir Bilgievi olarak buradayız. Bilgievimiz 3 sene önce açıldı. Öğrencilerimiz konser veriyor, diğer öğrencilerimizde bilgievi standında ebru yapıyor. Biz bile profesyonel olmamıza rağmen konserde heyecanlanıyoruz. Öğrencilerimiz için mini konserler güzel bir deneyim oluyor. Korodaki öğrencilerimizin pek çoğu uzun üre bilgievine devam eden öğrenciler.”

Öğrenci velisi Cemile Özçelik bilgievini değerlendirdi, “Kızım üç senedir Altınşehir Bilgievi’nde bağlama kursuna devam ediyor. Hocamızı çok seviyoruz. Altınşehir bölgesinde bilgievi olması çok güzel, özel kurslar çok pahalı. Çocuklarımız burada profesyonel hocalardan ücretsiz eğitim alıyor. Emeği geçenlerden Allah razı olsun, diyorum.”


Kaynak: istanbulajansi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.