BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KALKINMA PROGRAMI (UNDP) YETKİLİLERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DOÇ. DR. LÜTFÜ SAVAŞ İLE BİR ARAYA GELDİ

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KALKINMA PROGRAMI (UNDP) YETKİLİLERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DOÇ. DR. LÜTFÜ SAVAŞ İLE BİR ARAYA GELDİ

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) yetkilileri, depremin en çok yıkıma uğrattığı şehir olan Hatay’a gelerek Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’la bir araya geldi.

Ziyarette, Birleşik Krallık Fonu ile UNDP ve Hatay Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde kentte yapılacak altyapı yatırımları ve vatandaşa yönelik destekleyici çalışmalar görüşülürken, özellikle kadın, çocuk yaşlı ve engelli insanların öncelikli olarak faydalanacağı destek merkezinin bir an önce hayata geçirilmesi üzerinde duruldu.

depremzedelerE psikososyal destek sağlaNACAK

280 m2’lik prefabrik kalıcı bir merkez kurulması amaçlanırken tesisin kurulacak yerin belirlenmesi ve alt yapısının hazırlanması için Hatay Büyükşehir Belediyesi destek verecek. 100 kişilik tuvaletin de yapılacağı tesise, engellilerin de kullanabileceği çok fonksiyonlu araçlarla gelecek depremzedeler, burada görevli psikososyal destek sağlayacak ekiplerden yardım alacak. Bünyesinde çalışacak ekiplerin desteklenmesini ve eğitimini de Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın üstlenmesi kararlaştırılırken, deprem yaralarının sarılmasının ardından Hatay Büyükşehir Belediyesi, yapımı için Birleşik Krallık Fonunun maddi destek sağladığı tesiste kendi modelini uygulamaya devam edecek.

acıları mümkün olduğunca en aza indirmek için çalışıyoruz

Başkan Savaş görüşmede Birleşmiş Milletler heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, "Bizi diri, ayakta tutan dayanışma ruhudur. Zor zamanlarda yardım için yanımızda olan sizler gibi alanında uzman insanları görmek, bizi mutlu ediyor. Hatay'da acıları mümkün olduğunca en aza indirmek için çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) yetkilileri ise görüşmede, Hatay için ayrıca yardım malzemeleri, kamu hizmetleri sunumunu eski haline getirme, konteyner kentlerde yaşam koşullarını iyileştirme ve tehlike altındaki kültür miras eserlerini korumaya odaklandıklarının da altını çizdi.

 

 

DESTEK MERKEZİ TEMMUZ AYINDA HİZMET VERMEYE BAŞLIYOR

Tesisin kurulumu için yerleşkesinde sosyal alanlar bulunan, belediyenin tüm imkanlarını içinde barındıran EXPO alanının üzerinde durulurken projenin Temmuz ayı içinde kurgulanması, Eylül ayında ise tam kapasite olarak çalışmaya başlaması hedefleniyor.

x172bdfqollc4nm9ij5etxI0.jpg

sntbo8vp5u1waaypdjo93qIu.jpg

qo8bft9dwj3kgnzdo7smcivr.jpg

1as7gp3Ixpdjyq4fjltrtofl.jpg

tz0ff1ryuvjhwlxhmpsngoqv.jpg

ez4uy2hclbtfwno7dI9pzmvj.jpg

ecr4vcu0lbgthpwk9fmivjqy.jpg

xnd9b4gcwnmffr78xpoyksh3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.