BLACK FRİDAY’İN GÖZDELERİ ELEKTRONİK VE TEMEL İHTİYAÇ ÜRÜNLERİ OLACAK

BLACK FRİDAY’İN GÖZDELERİ ELEKTRONİK VE TEMEL İHTİYAÇ ÜRÜNLERİ OLACAK

Tüketicilerin pandemi sürecinde ihtiyaç odaklı alışverişe yöneldiğini belirten e-ticaret altyapı hizmeti veren IdeaSoft San. ve Tic. AŞ CEO’su Seyhun Özkara, 26 Kasım’da gerçekleşecek.

Tüketicilerin pandemi sürecinde ihtiyaç odaklı alışverişe yöneldiğini belirten e-ticaret altyapı hizmeti veren IdeaSoft San. ve Tic. AŞ CEO’su Seyhun Özkara, 26 Kasım’da gerçekleşecek Black Friday de öne çıkan kategorilerin ev elektroniği, elektronik ve temel ihtiyaç ürünleri olacağını söyledi.

Black Friday’e online ve offline kampanyaların damgasını vuracağını belirten IdeaSoft CEO’su ve TOBB E-ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara, “Black Friday’de bu sene de büyüme olacağını ancak bu büyümenin pandemi dönemindeki kadar olmayacak” dedi.

Özkara’nın değerlendirmesi şöyle:

E-TİCARET HIZINA HIZ KATTI: 2020’de pandemi yasaklarıyla birlikte e-ticaret rakamlarının yüzde 100’e yüze yakın büyüdü. Bu büyümenin en büyük dönemini de dördüncü çeyrekte sağladık. Çünkü muhteşem cumalardan, farklı pazar yerlerinin uyguladığı özel günlere kadar birçok kampanya düzenlendi. Bu özel günlere diğer markaların da dahil olmasıyla birlikte ekim, kasım ve ardından yılbaşını da içerisine aldığımızda e-ticaret hızına hız kattı.

FİZİKSEL ALIŞVERİŞE DOĞRU BİR KAYMA VAR: 26 Kasım’da gerçekleşecek Black Friday’de bu sene de büyüme olacak. Ancak bu büyüme pandemi dönemindeki kadar olmayacak. Yeni normale geçişle beraber insanlar evlerinde kapalı değil. Uzun süren yasaklardan sonra bunalmışlığın verdiği etkiyle fiziksel alışverişe doğru bir kayma var. İşletmelerin doğru kampanya ve uygun fiyatlarla bugünkü satın alma gücünü göz önünde

bulundurursak yine kampanyalar yapması gerekiyor. Bugünkü ekonomik konjonktüre bakıldığında tüketicilerden artık daha ihtiyaç odaklı bir alışveriş eğilimi olacak. Bu anlamda Black Friday’de öne çıkan kategorilerin ev elektroniği, elektronik ve temel ihtiyaç ürünleri olmasını öngörüyoruz.

BU SENENİN DEZAVANTAJI KAMPANYALARIN HEM ONLİNE HEM DE OFFLİNE YAPILMASI:  Online ve offline kampanyalar bir arada olacak. Ekim-kasım-aralık aylarında kalan stoklar, fazla sezon ürünleri farklı ve indirimli fiyatlarla satışa sunuluyor. Artık fiziksel olarak da alışveriş başladı. Öte yandan kampanyalar geçen sene sadece online yapılabiliyordu. Bu senenin dezavantajı ise kampanyaların hem online hem de offline yapılması.

ŞİRKETLERE TAVSİYELER

İşletmelerin web sitelerini bu döneme hazırlarken göz önünde bulundurması gerekenler de Özkara tarafından maddelerle sıralandı:

- E-Ticaret altyapınızı oluşturun, kampanya öncesi iletişim bilgileri toplayın, reklam stratejilerinizi belirleyin.

- Sosyal medyayı aktif kullanın, içeriklerinizi geliştirin.

- Mobil odaklı strateji geliştirin, kampanyalı ürünleri belirleyin.

- Stoklarınızı kontrol edin.

- İndirimlere ek olarak kimi kampanyalarla stratejilerinizi destekleyin.

- Ücretsiz kargo seçeneği sunun, elektronik indirimler oluşturun.

- Yüksek maliyetli ürünlerin daha yüksek miktarda satın alındığı dönemlerde indirim yapın.

- Infleuncerlarla çalışın.

- Kampanyalarınızla ücretsiz hediyeler verin, "Bir alana bir bedava" türevi promosyonlar hazırlayın, aciliyet vurgusu yapın.

- Hediye rehberleri hazırlayın.

- Müşteri desteği vermeyi unutmayın, sosyal medyayı etkili kullanmaya devam edin.

- E-posta bültenlerini aksatmayın kampanyalarınızı oyunlarla zenginleştirin, sepette bırakılmış ürünleri hatırlatın.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.