Bodemeister ve Klimt temsilcilerinden Grup koşu galibiyetleri

Bodemeister ve Klimt temsilcilerinden Grup koşu galibiyetleri

İlk olarak ABD-Horseshoe Indianapolis’te gerçekleştirilen ve başarılı safkanları bir araya getiren 1700 metre kum pistteki G3 Indiana Derby’i Bodemeister’ın oğlu Actuator (Bodemeister – Indian Rocket / Indian Charlie) jokeyi James Graham ile 1.44.48’lik bitiriş derecesiyle kazanmayı başardı.

G3 Indiana Derby’i izlemek için tıklayınız.

2020 yılı Fasig-Tipton Kış Satışları’nda 2200 dolar bedelle alınan 3 yaşındaki Actuator, kariyerine geçen yıl çim pistteki 2 koşuda üçüncü olarak başladı. Bu yıl 8 Haziran günü yaklaşık olarak 8 ay sonra Churchill Downs’taki Maiden koşu için bu kez piste çıkan ve kapalı gözlük takısını ilk kez çıkaran Michael W. McCarthy’nin antrene ettiği safkan, 7 boy farkla birinciliğe uzandı.

Etkileyici olan ilk birinciliğinin ardından özel bir satışla Black Type Thoroughbreds’in %75 hissesine ortak olduğu Bodemeister’ın oğlu, G3 Indiana Derby ile birlikte kum pistte geçilmezliğini sürdürürken, aynı zamanda babasının 11. Grup, 26. Stakes galibi temsilcisi olarak kayıtlara geçti.

2022 aşım sezonundan itibaren ülkemizde aşım yapmaya başlayan aygırlarımızdan Klimt’in ABD’de start alan temsilcilerinden Butterbean (Klimt – Letting Go / Johannesburg) ise aynı gün ABD-Prairie Meadows Hipodromunda katıldığı G3 Iowa Oaks’u jokeyi Glenn Corbett ile 3 boy farkla kazanmayı başardı.

G3 Iowa Oaks’u izlemek için tıklayınız.

1700 metre kum pistteki koşuyu 1.43.72’lik bitiriş derecesiyle kazanan Kenneth McPeek’in antrene ettiği, Klimt’in 3 yaşındaki kızı Butterbean, kariyerinin 2. black-type koşu galibiyetine ulaşırken, 8. startında 3. birinciliğine imza attı. Bu galibiyetle birlikte Butterbean aynı zamanda babasının ilk Grup koşu galibi temsilcisi oldu.

 

qczqawfvdabscjdxtkmer1p6.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.