BODRUM’DA KALE KONSERLERİ BAŞLADI

BODRUM’DA KALE KONSERLERİ BAŞLADI

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Bodrum Belediyesi Kale Konserleri, Kurban Bayramı’nın ilk gününde Yeşim Salkım ve Bade Derinöz konseri ile coşkulu şekilde başladı. Konser öncesinde gerçekleşen...

MELİS ANTER

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Bodrum Belediyesi Kale Konserleri, Kurban Bayramı’nın ilk gününde Yeşim Salkım ve Bade Derinöz konseri ile coşkulu şekilde başladı. Konser öncesinde gerçekleşen DJ performansı sırasında İzmir Marşıçalınması ile bütün seyirciler telefonlarının ışıklarını açarak coşkulu bir şekilde eşlik etti.

Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde gerçekleşen ve büyük ilgi gören konseri, Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutkun, Emel Çakaloğlu da izledi. Konser öncesi Anka Haber Ajansına açıklama yapan Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutkun, ilçe merkezini, çarşıyı canlandırmak için bu organizasyonu yapma kararı aldıklarını belirtti. Tutkun, “Bodrum Belediyesi olarak uzun süredir Kale Konserleri’ni yapamıyorduk. Nedeni ise pandemi ve ondan sonraki süreçler vardı. Bu sene Bodrum Belediyesi’nin destekleri ile ‘Kale Konserleri’nde sekiz konser yapacağız. Bu Kale Konserleri’nde sanatçılarımız tamamen piyasa değerlerinin altında sponsorlarımızın üstlendiği bir konser olacak. Her sanatçımızın sponsoru, desteği var” dedi. Tutkun, şunları söyledi:

"HER YAŞA HİTAP EDECEK"

“Kale Konserleri’ni Yeşim Salkım konseri ile açıyoruz. Bayramın dördüncü günü ise Türk Sanat Müziği konserimiz olacak. Ahmet Selçuk İlkan, Zekai Tunca’nın olduğu bir konser olacak. Akabinde 23 Ağustos tarihinde gençlerimizin sevdiği bir grup olan Sakiler konseri gerçekleşecek. Daha sonra Ferhat Göçer, Şevval Sam konseri olacak. Akabinde Zehra hanımın konseri olacak. Kapanışı ise Serdar Ortaç ve ardından yine gençlerin sevdiği Uzi konseri ile yapacağız. Biz, Bodrum olarak turizm sezonunu güzel geçirmeye çalışıyoruz. Bayram nedeniyle otellerimizin doluluk oranı yüzde 90’nın üzerine çıktı. Bu süre içinde de hem Bodrum merkezi canlandırmak, çarşıyı canlandırmak için bu konserleri yapma kararı aldık. Akabinde ise Bodrum’un kültür sanatın başkenti olduğunu ve pandemi sonrasında, kısıtlı normalleşme sürecinde Bodrum’un artık normalleşme sürecini başlatmak istedik.”

“ŞARKILAR İNSANLARI BİRLEŞTİRİR, ŞARKI SÖYLEMEK İYİLEŞTİRİR”

“Yeniden Başlasın” şarkısı ile sahneye çıkan Yeşim Salkım ise “Şarkı söylemek iyileştirir. Sesinizin ne kadar güzel olduğu önemli değildir. Çünkü bize böyle öğrettiler okulda. Şarkılar insanları birleştirir. Şarkı söylemek enerjidir. Bu gece eğlenmeye hazır mısınız?” dedi. Salkım, “Böyle bir dönemde bizleri sizlerle bir araya getirmek hem cesaret ister hem de kalp ve yürek ister” diyerek Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a, Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcılarına ve ekibine teşekkürlerini iletti.

“Uykusuz her gece”, “Niye hayat?” ve “Arapsaçı” şarkılarıyla konsere devam eden Yeşim Salkım ve Bade Derinöz seyircilere keyifli dakikalar yaşattı.

Konser sonrasında belediye başkan yardımcılar Emel Çakaloğlu ve Hüseyin Tutkun, Yeşim Salkım ve Bade Derinöz’e çiçek, plaket ve ‘Sanat Dostu’ sertifikası armağan etti.

Bodrum Belediyesi Kale Konserleri, 23 Temmuz 2021 Cuma akşamı Zekai Tunca, Ahmet Selçuk İlkan, Baha Boduroğlu ve Yıldızlar Korosu eşliğinde Perihan Sözen ile “Yıldızlı Nağmeler” adıyla Türk Sanat Müziği konseri ile devam edecek.

Konserlerin ikinci etabında ise 23 Ağustos’ta Sakiler Grubu, 26 Ağustos’ta Şevval Sam, 27 Ağustos’ta Ferhat Göçer, 31 Ağustos’ta “Cennetten Çiçek mi Topluyorum?” şarkısı ile Zehra, 2 Eylül’de Serdar Ortaç, 3 Eylül’de “Kardeşim Helikopter” repliği ile ünlü Uzi sahne alacak.

 GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

* Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutkun

* Konser Alanına Gelen Seyirciler Genel Görüntü

* Sanatçı Yeşim Salkım

* Yeşim Salkım’a Plaket Verilmesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.