BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARININ TURNİKE KARTLARI GEÇERSİZ KILINDI

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARININ TURNİKE KARTLARI GEÇERSİZ KILINDI

Boğaziçi Üniversitesi Mezunları Derneği'nin (BÜMED) tahliye kararıyla ilgili mahkemenin yürütmeyi durma kararı vermesine rağmen, mezunlar bugün de kampüse alınmadı.

Boğaziçi Üniversitesi Mezunları Derneği'nin (BÜMED) tahliye kararıyla ilgili mahkemenin yürütmeyi durma kararı vermesine rağmen, mezunlar bugün de kampüse alınmadı. Kampüse giremeyen mezunlar, "Hukuksuz bir süreç yaşıyoruz, yürütmeyi durdurma kararı beklenilmeden adeta bir çökme operasyonu gibi derneğimizden kovulduksa aynı şekilde buradaki güvenlik mensuplarının eşliğinde derneğimize gerekirse girmemiz için başvurularımızı yaptık" dediler. Rektör Naci İnci, Boğaziçi Üniversitesi kampüsünün 6 Şubat'a kadar mezunlara ve ziyaretçilere kapalı olması kararını aldı.

BÜMED üyesi Boğaziçi Üniversitesi mezunları, bugün Güney Kampüs önünde bir araya geldi. Kampüse girmek isteyen mezunlar, kartlarının turnikeyi açmadığını gördü. Bunun üzerine mezunlarla, kendilerini parmaklık dışına çıkmalarını isteyen güvenlik görevlileri ile tartışma yaşandı. O anları çekmek isteyen basın mensupları da kampüsten uzaklaştırıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.