BORA DURAN, BEYLİKDÜZÜ’NDE SAHNE ALDI

BORA DURAN, BEYLİKDÜZÜ’NDE SAHNE ALDI

Beylikdüzü 6.Barış ve Sevgi Buluşmaları dördüncü gününde edebiyat, eğitim ve medya dünyasının önemli isimleri İstanbullular'la buluşturdu...

Beylikdüzü 6.Barış ve Sevgi Buluşmaları dördüncü gününde edebiyat, eğitim ve medya dünyasının önemli isimleri İstanbullular'la buluşturdu. Sahaf Söyleşileri'ne konuk olan Sibel Yükler, Figen Şakacı ve Gamze Arslan, "Yazarın odalarını açmak: Kendine ait bir zaman" konulu söyleşiyle kitapseverlerle buluşurken Çardak Altı Sohbetleri'nde  ise Selçuk Pehlivanoğlu, Prof. Dr. Kemal Kocabaş ve Ceylan Adanalı Kabadayıoğlu "Umut ve Eğitim" üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Söyleşilerin ardından sahne alan sevilen şarkıcı Bora Duran şarkılarını sevenleriyle birlikte söyledi.

Bu yıl 6.'sı düzenlenen Beylikdüzü Barış ve Sevgi Buluşmaları,  dördüncü gününde eğitim, edebiyat ve medya dünyasının önde gelen isimlerini İstanbullular'la buluşturdu. Sahaf  Festivali kapsamında düzenlenen Sahaf Söyleşileri'nde, Listesiz Kitap Mezatı'nın ardından "Yazarın odalarını açmak: Kendine ait bir zaman" konulu söyleşiyle yazarlar Sibel Yükler, Figen Şakacı ve Gamze Arslan Türkiye'de medya ve edebiyat sektöründe kadın olmayı konuştu. Yekta Kopan'ın moderatörlüğünde gerçekleşen "Umut ve Eğitim" konusunun konuşulduğu Çardak Altı Sohbetleri'nin konukları ise Selçuk Pehlivanoğlu, Prof. Dr. Kemal Kocabaş ve Ceylan Adanalı Kabadayıoğlu oldu. Türkiye'de var olan eğitim sisteminin eleştirel bakış açısıyla ele alındığı sohbette, umut dolu yarınlar için eğitimin en önemli nokta olduğu vurgulanırken bir yandan da vatandaşların soruları yanıtlandı.

Sahaf Söyleşileri'nden kadınların sesi yükseldi

Sahaf Festivali kapsamında Ümir Nar moderatörlüğünde birbirinden önemli isimleri Beylikdüzü ile buluşturan Sahaf Söyleşileri'nin konukları yazarlar Sibel Yükler, Figen Şakacı ve Gamze Arslan oldu. Edebiyat ve medya alanında hakim olan erkek egemen düşünce yapısı karşısında kadınların ne denli sorunlar yaşadığını paylaşan ve bu konuda tecrübe, deneyim ve anılarını aktaran başarılı yazarlar katılanlardan gelen soruları da büyük mutlulukla cevapladı. Söyleşi sonunda çiçek ve plaket takdimini ise Mehmet Murat Çalık adına Beylikdüzü Belediyesi 2.Başkanvekili Müslüm Akülker gerçekleştirerek teşekkürlerini iletti.

"Eğitimin sadece sınavdan geçmediğini anlamak gerekiyor"

Hasan Ali Yücel'i "Kültürel anlamda ne varsa o meşalenin ateşini yakan bir Milli Eğitim Bakanıydı" diye anan Araştırmacı Eğitim Yazarı Ceylan Adanalı Kabadayıoğlu, "Eğitimin sadece sınavdan geçmediğini ve bir kültür olduğunu anlamak gerekiyor. Hasan Ali Yücel, insanların evine internet yokken dünya klasiklerini evlerine sokan, teknoloji yokken çeviri bürosu kuran, eğitimin sınavdan ibaret olmadığını 1938'li yıllarda gösteren ve daha nicesini yapan bir isimdi." ifadelerini kullanarak günümüz edebiyat sistemini değerlendirdi. Prof. Dr. Kemal Kocabaş ise Köy Enstitüleri'nin eğitim modelinin bir örnek olması gerektiğine değinerek, "Köy Enstitüleri bizim üzerinde duracağımız kıymetli bir hazine ve oradan bir şeyler taşımamız gerekiyor. Çünkü köy Enstitüleri eğitim ve demokrasiyi bir araya getirmişti" vurgusu yaptı.

Pehlivanoğlu: Söz konusu evlatlarımızsa bizler de teferruatız

"Bir çocuğun en büyük anayasal hakkı öğrenme hakkıdır" diyen Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ise eğitim sistemindeki eşitsizliğe vurgu yaptı.  Türkiye'de yeterli kaynakların olduğunu da belirten Pehlivanoğlu, "Sorun kaynakların yetersizliği değil kullananların beceriksizliği. Seçim kurtarmak yerine nesil kurtarmaya bakılması gerekiyor. Çünkü söz konusu evlatlarımızsa bizler de teferruatız" şeklinde konuştu. Söyleşi sonunda konuklara teşekkür eden Zehra Çalık, çiçek takdimini Beylikdüzü Belediyesi Meclis üyesi Nazife Figen Karahan ile birlikte yaptı.

Bora Duran sevilen şarkılarını barış ve sevgi için seslendirdi

Söyleşilerin ardından sahnede yerini alan pop müziğin başarılı temsilcilerinden Bora Duran enerjisiyle herkesi kendine hayran bıraktı. "Sana Doğru", "Gül Senin Tenin" ve "Sen de Gidersen" gibi sevilen şarkılarını seslendiren Duran'a çiçek ve plaket takdimini eşi Zehra Çalık ile birlikte yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık bir de sürpriz yaptı. Sahneden Beylikdüzü Belediyesi 1.Başkanvekili Serdal Mumcu ve eşi Fulya Mumcu'nun 19.evlilik yıldönümünü Bora Duran'a, "Size takdim edeceğim çiçeği onlara sizin vermenizi rica edeceğim" sözleriyle esprili bir şekilde kutladı.  Sanatçı Bora Duran da gülümseyerek çiftin evlilik yıldönümünü tebrik etti ve çiçeğini takdim etti.


Kaynak: Beylikdüzü Belediyesi


















HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.