Boynu Bükük Öldüler’e Önemli Ödül, Yılmaz Güney'in Aynı Adlı Romanından Uyarlandı...

Boynu Bükük Öldüler’e Önemli Ödül, Yılmaz Güney'in Aynı Adlı Romanından Uyarlandı...

 

YılmazGüney’in romanından uyarlanan oyuna layık görülen ödül, 24 Nisan’da TamerLevent Sahnesi’nde düzenlenecek törenle verilecek.

 

AdanaBüyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın tiyatro sanatı adına büyük önemverdiği ve sahnelenmesinde önemli katkı sağladığı, Adana Büyükşehir BelediyesiŞehir Tiyatrosu tarafından sahneye taşınan ‘’Boynu Bükük Öldüler’’ adlı oyun 8.Uluslararası Anadolu Tiyatro Ödülleri Seçici Kurulu tarafından Yılın ProjesiÖdülü’ne layık görüldü.

Yılmaz Güneytarafından kaleme alınan ve Çukurova üzerinden 1950 Türkiye’sindeki değişimianlatan Boynu Bükük Öldüler adlı roman, Ali Berktay’ın uyarlaması ve Ayşe EmelMesci’nin rejisiyle sahnelerde yerini aldı. 1972 yılında Orhan Kemal RomanArmağanı’nı alan roman, Yüreğir Ovası, Yenice ve Oymaklı köyleri gibi YılmazGüney’in öz yaşamından izler taşırken, oyunlaştırılırken de büyük ölçüde onunvurgularını korudu.

8. Uluslararası Anadolu Tiyatro ÖdülleriSeçici Kurulu’nun 2022-2023 döneminde ulusalda ve uluslararasında gerçekleşentiyatro hareketlerini değerlendirmesi sonucu Yılın Projesi Ödülüne layıkgörülen ‘’ Boynu Bükük Öldüler’’ adlıtiyatro oyunu, 24 Nisan 2023 tarihinde Mask-Kara Tiyatrosu, Tamer LeventSahnesi’nde düzenlenecek ödül töreni ile ödülüne kavuşacak.

6u5qirwohnbIm1vmrjzbawa2.jpg

gue4jlxv8my6p1rzaovzwbm3.jpg

snj6gak2secbtvb7qgrwxfyl.jpg

js54lqpiywvnahs1wyrxrmo3.jpg

2ow05hhwfdukpt7nq8r4xaqc.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.