BOZOĞLU: “SU KANUNU BİR AN ÖNCE TBMM’DEN ÇIKMALI”

BOZOĞLU: “SU KANUNU BİR AN ÖNCE TBMM’DEN ÇIKMALI”

İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği Başkanı Baran Bozoğlu, İzmir’de düzenlenen "Kentlerde Sürdürülebilir Su Politikaları" zirvesinden çıkan manifestoda yer alan Su Kanunu...

İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği Başkanı Baran Bozoğlu, İzmir’de düzenlenen "Kentlerde Sürdürülebilir Su Politikaları" zirvesinden çıkan manifestoda yer alan Su Kanunu teklifini “Kamuyu gözeten ve iklim değişikliğini öngören Su Kanunu’nun bir an önce TBMM’den çıkması gerekiyor” diye değerlendirdi.

İzmir’de 11 CHP’li büyükşehir belediyesinin katılımıyla "Kentlerde Sürdürülebilir Su Politikaları" zirvesi düzenlendi. Zirve sonunda belediye başkanları bir manifestoya imza attı.

Eski Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, iklim kriziyle birlikte su problemini de ortaya çıktığını söyleyerek, dünyada 2,2 milyar insanın güvenli içme suyuna ulaşamadığını vurguladı. Belediye başkanlarının imzaladığı manifestonun önemli olduğunu ve su problemine ilişkin tespitlerin yer aldığını kaydeden Bozoğlu, “Su yönetimini daha sağlıklı yapabilmenin tek yolu yerellerde bu işi doğru yapabilmek” dedi.

Bozoğlu su problemini belediyelerin tek başına çözemeyeceğini ve merkezi yönetimin de işin içinde bulunması gerektiğini ifade ederek, bakanlıkların da dahil olmasıyla gelecek nesillere temiz su kaynakları bırakılabileceğini kaydetti.

Bozoğlu manifestoda yer alan Su Kanunu önerisini “İvedi olarak ihtiyacımız var” diye değerlendirerek, “Kamuyu gözeten ve iklim değişikliğini öngören Su Kanunu’nun bir an önce TBMM’den çıkması gerekiyor. Ancak bu şekilde sürdürülemez yöne ilerleyen su yönetimine çözüm üretme tartışmasına girilebilir” diye konuştu

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.