Brecht’in “Arturo Ui’nin Önlenebilir Yükselişi” Oyunu 8 Ekim’de Sahnede…

Brecht’in “Arturo Ui’nin Önlenebilir Yükselişi” Oyunu 8 Ekim’de Sahnede…

AdanaBüyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları; 8 Ekim Cumartesi günü saat 20.00’de Brecht’in “Arturo Ui’nin ÖnlenebilirYükselişi” adlı oyunu ile sezonun ikinci oyununu sahnelemeye hazırlanıyor.Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda seyircilerle buluşacak oyun tekperde ve ortalama 75 dakika sürecek.

ÖNEMLİİSİMLER BİR ARADA

Tiyatrosanatının bilinen ve sevilen isimleri bu oyunda bir araya gelmişler adeta.Yücel Erten’in çevirisini yaptığı ve Yunus Emre Bozdoğan’ın yönettiği oyununDramaturgluğunu ise Kurtuluş Bilgilioğul üstlendi. Oyunun YönetmenYardımcılığını ve aynı zamanda Hareket Düzenini üstlenen isim ise tiyatrocamiasının yakından tanığı bir isim: Cihan Yöntem. Dekor Tasarımında CenkOral’ı, Kostüm Tasarımında Gazal Erten’i, Işık Tasarımında ise Zeynel Işık’ıgörüyoruz. Oyunun orijinal müziklerinde akapella (insan sesi) tekniğikullanıldı.   Müzikler yine sevilen birisim olan Berna Uğurlar’a ait.

GANGSTERÇETESİ VE KORKU İMPARATORLUĞU

1929dünya ekonomik bunalımında siyaseti kullanarak palazlanan bir gangster çetesinive özellikle bu çetenin lideri Arturo Ui’yi anlatan oyun, korku imparatorluğuoluşturarak zirveye kadar çıkan Hitler ile eş zamanlı olarak ilerliyor.  Döneminde Hitlerle özdeşleşen Artro Ui,sahneye çıktığı 1958’den bu yana her dönemde özdeşleştirecek bir Ui bulmuşkendine.

“Eğerkorkuya boyun eğer haklarınızı savunmazsanız; ui ve onun gibi mafyalaşançıkarcılara her zaman bir açık kapı bırakırsınız” mesajını veren oyun Adanaseyircisinin bir hayli ilgisini çekeceğe benziyor.

8 Ekim2022 saat 20.00’de seyircilerle buluşacak olan “Arturo Ui’nin ÖnlenebilirYükselişi” aynı zamanda 11 Ekim, 13 Ekim ve 20 Ekim’de yine aynı saatte AdanaBüyükşehir Belediyesi Tiyatro salonunda seyircisini bekliyor olacak. 

ag1zaewh9vjxldlmIusfvdqt.jpg

03jfins6htb1vzynxdpcvly4.jpg

nivjytmsbcx579efeux26m48.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.