BTP GENEL BAŞKANI BAŞ: " 30 SENE ÖNCEDE KALDI"

BTP GENEL BAŞKANI BAŞ: " 30 SENE ÖNCEDE KALDI"

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, "Sizin seçtiğiniz insanlar hiçbir şey yapamaz. Bu insanlar kötü mü,

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, "Sizin seçtiğiniz insanlar hiçbir şey yapamaz. Bu insanlar kötü mü, maksatlı mı? Hayır. Ama adam 1960 yılında üniversite okumuş, üniversitelilerin sorunlarını çözecek. Sizin sorunlarını çözmeye çalıştığınız ülke 30 sene öncede kaldı" dedi.

Hüseyin Baş, partisinin Mersin il kongresinde konuştu. Burada gündeme ilişkin değerlendirmeler yapan Baş'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"SİZİN SORUNLARINI ÇÖZMEYE ÇALIŞTIĞINIZ ÜLKE 30 SENE ÖNCEDE KALDI"

“Sizin oy verdiğiniz partilerin herhangi birinin başına beni geçirseniz sallarım bu ülkeyi, iktidarı tir tir titretirim. Sizin seçtiğiniz insanlar hiçbir şey yapamaz. Bu insanlar kötü mü, maksatlı mı? Hayır. Ama adam 1960 yılında üniversite okumuş, üniversitelilerin sorunlarını çözecek. Kardeşim o üniversite bu üniversite değil ki değişti, farklılaştı. Sizin sorunlarını çözmeye çalıştığınız ülke 30 sene öncede kaldı. Sizin çözümleriniz de 30 yıl öncede kaldı. Mevcut çözümlerinizle ulaşabildiğiniz hiçbir şey yok.

"ATATÜRK'Ü ANLATMAMIZIN ALTINDA ÇOK FARKLI BİR İNCELİK VAR"

Bakın bas bas Atatürk'ü anlattık. Biz Atatürk'ü sadece sevdiğimiz için mi anlattık? Evet, seviyoruz ve izindeyiz ama Atatürk'ü anlatmamızın altında çok farklı bir incelik var. Eğer biz Atatürk gibi bir gençlik yetiştirebilirsek; eğer ilkokuldan, ortaokuldan, liseden, üniversiteden mezun olan bir genç "Benim hayalim, idealim Atatürk gibi olmak" diyebilirse işte bu millet kurtulur. Biz bu yüzden Atatürk'ü anlattık."

Atanamayan öğretmenlerle ilgili bir soruya cevap veren Hüseyin Baş, şunları söyledi:

"SANKİ ATANAN ÖĞRETMENLER ÇOK İYİ DURUMDA"

"Sanki atanan öğretmenler çok iyi durumda. Bakın bu ülke her yıl 110 milyar lira faiz ödeyen bir ülke. Bunların ekonomi anlayışı, ‘Gidelim borç alalım’ anlayışı. 110 milyar lira ile ben, atama bekleyen bütün öğretmenleri atarım, mevcut öğretmenlerin maaşını da 5 katına çıkarırım. Ben öğretmenlerin maaşını niye 5 katına çıkarırım biliyor musunuz? Kendi öğretmenim için. Beni bugünlere getiren toplasan belki 10 tane öğretmenim olmuştur. Sırf onlar için yaparım. Bir insanın öğretmenine, hocasına bir aidiyeti kalmadıysa kendini onlara borçlu hissetmiyorsa o insandan hiçbir şey olmaz. Hepimizin bildiği bir olay... Atatürk'e geliyorlar "Milletvekili maaşı ne kadar olsun" diye soruyorlar. Ne diyor? "Öğretmenin maaşını geçmeyecek" diyor. İşte konu bu, çözüm bu. Bunu çok da tartışmaya gerek yok."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.