BTP GENEL BAŞKANI BAŞ: “AVRUPA HUZURUNU, BİZİM HUZURSUZLUĞUMUZA BORÇLU”

BTP GENEL BAŞKANI BAŞ: “AVRUPA HUZURUNU, BİZİM HUZURSUZLUĞUMUZA BORÇLU”

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş; Afgan mülteciler tartışmasını, "İktidardan biri, 'Avrupa huzurunu bize borçlu' diyor.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş; Afgan mülteciler tartışmasını, "İktidardan biri, "Avrupa huzurunu bize borçlu" diyor. Aslında şunu diyor, Avrupa huzurunu bizim huzursuzluğumuza borçlu. Böyle bir şey olabilir mi?" sözleri ile değerlendirdi.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, İstanbul’da partisinin Beylikdüzü ilçe kongresine katıldı. Burada ülke gündemine dair açıklamalar yapan Baş, Türkiye'nin mülteci politikaları hakkında, şunları söyledi:

"HES kodu olmadan uçağa binemiyoruz, otobüse binemiyoruz, AVM'ye giremiyoruz. Devlet kayıt altına almadan vatandaşına adım attırmıyor. Yahu sınırlar delik deşik oldu. Var mı bunların bir kaydı?

Biz kontrolsüz hiçbir şey istemiyoruz ama şunu da bileceğiz; bunlarla mücadele vatandaşın işi değil. Bakın bizi çok tehlikeli bir suya ilerletmeye çalışıyorlar. Buna girmeyeceğiz, bu konuda çok dikkat edeceğiz. Bu ülkenin insanlarını Alevi-Sünni diye birbirine düşüremeyenler, Kürt-Türk diye birbirine düşüremeyenler, sağcı solcu diye birbirine düşüremeyenler bugün başkaca bir plan işletiyorlar.

Bakın bugün ABD hemen yanı başımıza, Yunanistan ve Bulgaristan'a 400 küsür tank yığdı. Tank demek kara harekâtı demek. Bu neyin hazırlığı? Sen bunu buraya niye getiriyorsun? Hangi zamana bir plan yapıyorsun? Bu savaşın hazırlığı başka bir şey değil. O yüzden biz uyanık olacağız, ayık olacağız, hiç oyuna gelmeyeceğiz.

Bu mültecilerin sayısını azımsamayın, 10 milyonun üzerinde insandan bahsediyoruz. Bunlar bölgelerinde savaşmış insanlar. Bizi bile bile bir savaşa itmeye çalışıyor olabilirler. Bu tanklar nedir biliyor musunuz? ABD Türkiye'yi işgal edecek falan değil, öyle bir şey yok. Bakın ne yapacaklar? Ülkede karışıklık olacak ve biz, "Ey ABD yetiş, bizi kurtar" diyeceğiz. Bu ülkenin insanına bunu dedirtmeye çalışıyorlar. Irak'ta, Libya'da aynen bunu yaptılar. Şimdi biz buna müsaade etmeyeceğiz.

İnsanda akıl olur, fikir olur, bir düşünce, strateji olur. ‘Saldım çayıra, mevlam kayıra’ devlet yönetilir mi? Sen bu mültecileri belli yerlerde topla. Çadır kentler oluştur, bunları buralara yerleştir. Adamı bir tanı. Ne kadar duracağına dair imzalı bir belge al.

İktidardan biri, "Avrupa huzurunu bize borçlu" diyor. Aslında şunu diyor, Avrupa huzurunu bizim huzursuzluğumuza borçlu. Böyle bir şey olabilir mi?”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.