BTP GENEL BAŞKANI BAŞ MUHARREM İFTARINA KATILDI

BTP GENEL BAŞKANI BAŞ MUHARREM İFTARINA KATILDI

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, İstanbul Sultanbeyli Hubyar Sultan Cemevi’nde muharrem iftarına katıldı.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, İstanbul Sultanbeyli Hubyar Sultan Cemevi’nde muharrem iftarına katıldı. Baş, "Bu günler, esasında zalime karşı kıyamın olduğu günler. Bu günler, zulme karşı sessiz kalınmadığının yüzyıllar boyunca bayraktarı olmuş günler. Nerede bir zulüm var ise bizler, Hüseyni duruşu sürdürmeye devam edip onun karşısına geçeceğiz” dedi.

Hüseyin Baş, Sultanbeyli Hubyar Sultan Cemevi’nde önce cemevinin yöneticileriyle görüştü. Yöneticilere Prof. Dr. Haydar Baş’ın Ehl-i Beyt Külliyatı’nı ve Hoş Geldin Atatürk kitabını hediye eden Baş, "Bu günler, esasında zalime karşı kıyamın olduğu günler. Bu günler, zulme karşı sessiz kalınmadığının yüzyıllar boyunca bayraktarı olmuş günler. Nerede bir zulüm var ise bizler, Hüseyni duruşu sürdürmeye devam edip onun karşısına geçeceğiz” dedi.

Baş, şunları söyledi:

“Bu birliği, inanışı kim bozmaya çalışıyorsa biz onun karşısına geçeceğiz. Bu hiçbir zaman müsaade edeceğimiz bir şey değil. Biz buna asla siyaseti de alet etmeyeceğiz. Bütün siyasiler buradan oy toplama peşinde. Bu oy toplamakla olacak bir şey değil. Meclis'te temsil edilen bir sürü siyasi oluşum var. Bunların hiçbiri çıkıp da cemevlerine resmi bir statü kazandıramadı mı? Bizim orada çok güzel bir laf vardır, "Hani balın yok da bal dudağın da mı yok'. Birisi çıkıp da kürsüden bunu niye konuşmadı. Niye bunu konuşmaktan korkuyorlar" dedi.

 Hüseyin Baş, daha sonra cemevindeki muharrem iftarına katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.