BTS İŞÇİLERİ EYLEMİN 9. HAFTASINDA; "SÜRGÜNLER BİTSİN"

BTS İŞÇİLERİ EYLEMİN 9. HAFTASINDA; "SÜRGÜNLER BİTSİN"

KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmir Şubesi'nin, 4 işçinin sürgün edildiği gerekçesiyle başlattığı oturma eylemi 9. haftasına girdi.

KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmir Şubesi'nin, 4 işçinin sürgün edildiği gerekçesiyle başlattığı oturma eylemi 9. haftasına girdi. Alsancak Garıönünde toplanan işçiler, "Demiryolları Halkındır Satılamaz. Tasviye ve Özelleştirmeyi Kabul Etmiyoruz" yazılı pankart açarken, "Sürgünler son bulsun" çağrısı yaptı

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası'nın, işçilerden Nurhan Karadağ, Ünal Karadağ, Bülent Çuhadar ve Muthi Seyhan'ın sürgün edildiği gerekçesiyle başlattığı oturma eylemi sürüyor. 9. haftasına giren eylem yine Alsancak Gar'ıönünde yapılırken, yaklaşık 20 kişi sloganlar atarak sürgünlerin son bulmasını istedi. İşçiler, "Demiryolları Halkındır Satılamaz. Tasviye ve Özelleştirmeyi Kabul Etmiyoruz" yazılı pankart açarken, 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla kadına şiddete dikkat çekildi.

"TCDD HOLDİNG HALİNE GETİRİLECEK"

BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol ile KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Bülent Karakaş konuşmalarında sürgünlerin son bulmasını isterken, basın açıklamasını ise BTS Şube Hukuk Sekreteri Nejat Sezginer okudu.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Anti demokratik uygulamalarıyla toplumun her kesimini korkutmayı amaçlayan hükümetin devletten ziyade kendisine hizmet eden memurları bilmelidir ki ayaktayız. Son günlerde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve TCDD Genel Müdürlüğünün, demiryollarını holding haline getirecek, çalışanların iş güvencesini ve geleceğini yok edecek, demiryollarının trafik güvenliğini özel şirketlerin kar hırsına terk edecek yasal düzenlemeler için hazırlık yaptığı malumumuzdur. Bu yeni bölünme ve özelleştirmeler hayata geçerse, artık demiryolları geri dönüşü olmayan bir yola girecek olup, bundan; ülke, kurum ve tüm çalışanlar zararlıçıkacak, demiryolu emekçilerinin geleceği karartılacaktır."

"ÖLÜMLÜ KAZALARA DÖNÜŞEBİLİR"

Son on beş gün içerisinde ülkemizde meydana gelen trenlerin raydan çıkma olayı tam 7 kez meydana gelmiştir. Ancak bunlar can kaybı ve yarlanmalara neden olmadığından, sadece maddi hasarlı olaylar olduğundan fazla gündeme gelmemektedir. Buradan TCDD ve TCDD Taşımacılık A.Ş yöneticilerini bir kez daha uyarıyoruz Bu raydan çıkma olayları denetimsizlikler, alınmayan tedbirler, yapılmayan yatırımlar sonucu yarın ölümlü kazalara dönüşebilir. Yolcu trenlerinin çalışmasıyla birlikte işin vehameti daha da artabilir. Gerekli önlemler bir an önce alınmalı, yeterli denetlemeler yapılmalıdır. Pandemi bahanesi ile çalıştırılmayan yolcu trenleri de bir an önce çalıştırılmaya başlatılmalı halk daha fazla mağdur edilmemelidir."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.