Bu film Türkleri çıldırtacak !

Bu film Türkleri çıldırtacak !

2014'te gösterime girecek filmde Fatih’in Vlad Tapaş'ı vampir olmaya sürüklediği iddia edilecek.

Universal Studios’un yeni filmi ‘Dracula Year Zero’, asıl adı Vlad Tapaş olan Dracula’nın Osmanlı’da Fatih Sultan Mehmet ile dostluğunu anlatacak.

2014’te gösterime girecek filmde Fatih’in, Dracula ve sevgilisinin hayatını riske atarak Tapaş’ı vampir olmaya sürüklediği iddia edilecek.

, dünyaca ünlü yapım şirketi Universal Studios, Dracula’nın hayatını anlatan yeni filmi ‘Dracula Year Zero’yu 2014’te gösterime sokacak. Filmde asıl adı Vlad Tapaş olan Dracula’nın Osmanlı’da Fatih Sultan Mehmet ile yakın arkadaşlığı konu edilecek.

Türkiye’de ‘Kazıklı Voyvoda’ dünyada ise ‘Kont Dracula’ olarak bilinen Vlad Tapaş’ın hikâyesi tüm dünyada büyük ilgi çeken, dizilere, filmlere, kitap ve çizgi romanlara konu olan bir öykü. Romanya Kralı olan babası Vlad Dracul, 15. yüzyılda Osmanlı ordularına yenilip esir düşünce Tapaş ve ablası da Osmanlı sarayına rehin olarak geldi. Küçük yaşta olan Tapaş, kendisinden 1 yaş küçük olan II. Mehmet ile birlikte Enderun’da Osmanlı hocalarından eğitim almaya başladı.

EFLAK VALİSİ OLDU

Geleceğin padişahıyla yakın arkadaş oldular. Öyle ki, Fatih’in ‘kan kardeşi’ olduğu iddia edilen Tapaş’ı İstanbul’un fethinden sonra Eflak Valisi yapmasının sebebinin de bu yakınlıktan kaynaklandığı belirtilir. Ancak Eflak’ta zalim babasının adıyla anılmaya başlayan ve en büyük zevki düşmanlarını kazığa oturtmak olan Dracula (Şeytanın oğlu), Fatih’in özel emriyle Transilvanya Ormanı’nda kazığa geçirilerek öldürüldü.

KÖTÜ ADAM DRACULA DEĞİL!

İşte bu hikâyeye büyük ilgi gösteren Amerikan Universal Studios şirketi, diğer filmlerin aksine Dracula’nın gençliğini anlatacak bir prodüksiyon için yüksek bir bütçeyle hazırlıklara başladı. 8 Ağustos 2014’te gösterime girecek olan filmde Dracula rolünü Hızlı ve Öfkeli 6 filminin yıldızı Luke Evans oynayacak. Fatih rolünü ise daha önce bir filmde Saddam’ın oğlu Uday rolünü oynayan İngiliz aktör Dominic Cooper üstlenecek.

DRACULA'NIN KÖKENLERİ

Evans, “Ben Dracula’nın kökenlerini yansıtacağım. Bir insanın nasıl Dracula olduğunu göreceksiniz. Onun kötü adam olduğunu düşünmek için acele etmeyin derim” ifadesini kullandı. Hollywood çevrelerine yakın kaynaklar Comingsoon adlı siteye yaptıkları açıklamada filmdeki kötü adamın Dracula değil Fatih Sultan Mehmet olacağını belirtti. Filmin yönetmenliğini Gary Shore üstlenecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.