Bu tabela İstanbul'da ilk kez Maltepe'de: Yaya öncelikli yol

Bu tabela İstanbul'da ilk kez Maltepe'de: Yaya öncelikli yol

İstanbul'da ilk kez 'Yaya Öncelikli Yol' tabelası Maltepe'de asıldı. Maltepe Belediyesi Strateji Müdürlüğü'nün ödüllü projesi Onurlu Sokak'ta hayat buldu.

İstanbul'da ilk kez 'Yaya Öncelikli Yol' tabelası Maltepe'de asıldı. Maltepe Belediyesi Strateji Müdürlüğü'nün ödüllü projesi Onurlu Sokak'ta hayat buldu. Yalı Mahallesi'nde 'Oyun Sokağı' yaya öncelikli yol olarak tescillendi ve tabela asıldı. 

Maltepe Belediyesi “Taktiksel Kentleşme” projelerine bir yenisini daha ekledi. Zümrütevler Mahallesi’nde hayata geçirilen ödüllü “Yaya Güvenliği Dönüşüm Projesi”nin ardından Yalı Mahallesi’ndeki Onurlu Sokak da yaya güvenliğinin sağlandığı “Oyun Sokağı”na dönüştürüldü. Maltepe Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nün yürüttüğü proje kapsamında, daha önce günü birlik “Oyun Sokağı” denemesinin yapıldığı Onurlu Sokak İstanbul’un ilk “Yaya Öncelikli Yol” olarak tanımlanan sokağı oldu. 

TRAFİK SAKİNLEŞTİRME YÖNTEMİ

Önceleri taksi durağı ve araç parkı olarak kullanılan ve Onurlu Sokak’ta yaya güvenliğinin sağlanabilmesi için “trafik sakinleştirme” yöntemiyle sokağın trafik akışı düzenlendi. Sokağın girişindeki taksi durağı bulunduğu alandan kaldırıldı. Araç parkı olarak kullanılan boş alanlarda da düzenlemeye gidildi. Araçların kaldırılmasının ardından kazanılan alanlarda çevre düzenlemesi yapıldı. Bank ve ağaçlar yeni yerlerine yerleştirildi. Onurlu Sokak’ın karşısında Ataköse İlkokulu’nun yer alması sebebiyle çevre düzenlemesi çocuklara yönelik yapıldı. Oyun alanı olarak belirlenen alanlar çeşitli renklere boyandı. Araç trafiği sınırlandırıldı. Sokakta araçların hızlı ilerlememesi için trafik akışı özel olarak değiştirildi. Yolda daraltmaya gidildi, düz ilerleyen sokak “S” şeklinde düzenlendi. Sokak İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından “Yaya Öncelikli Yol” olarak belirlendi. İstanbul’da bir ilk olan düzenlemenin ardından “Yaya Öncelikli Yol” tabelası Onurlu Sokağa yerleştirildi.

ÇOCUKLAR VE MAHALLELİ MEMNUN

“Oyun Sokağı” olarak nitelenen Onurlu Sokak’ın 22 Nisan’daki açılış töreni de renkli anlara sahne oldu. Yalı Mahallesi sakinleri, Ataköse İlkokulu öğrencileri, veliler ve sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ile Maltepe Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü personelleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşları açılış törenine katıldı.

Çocuklar için oluşturulan oyun alanlarında bisiklet kursu, heykel ve boyama atölyesi ile masa tenisi etkinlikleri düzenlendi. Sokağın “Oyun Sokağı”na dönüştürülmesi çocukları ve velileri memnun etti. Başkan Ali Kılıç’ın da incelemelerde bulunduğu bölgede mahalleliler memnuniyetlerini getirdi.

Maltepe Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü daha önce de “Taktiksel Kentleşme” yöntemiyle Zümrütevler Mahallesi’ne bir meydan kazandırmış, “Yaya Güvenliği Dönüşüm Projesi” Marmara Belediyeler Birliği’nin “Altın Karınca” ödülüne layık görülmüştü. Türkiye’de ilk kez “Taktiksel Kentleşme” yönteminin kullanıldığı Zümrütevler’deki o projenin ardından Onurlu Sokak’taki “Oyun Sokağı” projesi de Türkiye’de “Taktiksel Kentleşme” yönteminin ikinci denemesi oldu.
Proje kapsamında Onurlu Sokak’ın en verimli şekilde bölge halkının istediği gibi olması için gerekli düzenlemeler yapılacak. 6 ay boyunca kullanıcı geri dönüşlerinin toplanacağı “Oyun Sokağı” projesi, verilerin düzenlenmesinin ardından son halini alacak. (27.04.2022)

Tarih : 22.04.2022 Haber Fotoğrafları

j3mrppnoIg1isxf06e8d7hls.jpg

dIh40ym9vz5unaqbk8pnw6jx.jpg

icmo4aznh917petljlr6wnj8.jpg

edIvlyen0xrzaoyjbxvbanf5.jpg

1vak0c8zighmvqortlIjpxd6.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.