“BUKALEMUN” KOD ADLI HIRSIZ TUTUKLANDI

“BUKALEMUN” KOD ADLI HIRSIZ TUTUKLANDI

İstanbul'un Şişli ilçesindeki bir tıp merkezinden bilgisayar monitörü çalan, özel güvenlik, tesisatçı ve şantiye işçisi gibi farklı mesleklerin kıyafetlerini giyerek çok sayıda hırsızlık olayına karıştığı

İstanbul'un Şişli ilçesindeki bir tıp merkezinden bilgisayar monitörü çalan, özel güvenlik, tesisatçı ve şantiye işçisi gibi farklı mesleklerin kıyafetlerini giyerek çok sayıda hırsızlık olayına karıştığı için “Bukalemun” kod adıyla anılan S.P. tutuklandı.

Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, polis ekipleri Şişli'deki bir tıp merkezinden 6 bin lira değerinde bilgisayar monitörü çalarak kaçan hırsızın peşine düştü. Güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis, S.P.'yi Şişli Abide-İ Hürriyet Caddesi üzerinde yakalayarak gözaltına aldı. 

Geçmişte çok sayıda hırsızlık olayına karıştığı iddia edilen S.P.'nin, bu sırada kamufle olmak ve dikkat çekmemek için özel güvenlik, tesisatçı ve şantiye işçisi başta olmak üzere farklı mesleklerin kıyafetlerini giydiği ve bu nedenle çevresinde "Bukalemun" kod adıyla anıldığı ortaya çıktı.

S.P.'nin çaldığı monitörü ticari taksi ile Fatih Aksaray'a götürdüğü ve burada B.S. isimli bir kişiye sattığı tespit edildi. B.S. de gözaltına alınırken çalıntı monitör ise polis ekipleri tarafından ele geçirildi.

Hırsızlık zanlısı S.P., "iş yerinden hırsızlık" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. "Suç eşyası satın almak" suçundan dolayı gözaltına alınan ve hakkında yasal işlem yapılan B.S. ise serbest bırakıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.