Burhan Şenemgen Koşusu'nu Pitfall kazandı

Burhan Şenemgen Koşusu'nu Pitfall kazandı

3 yaşlı safkan İngiliz taylarının boy gösterdiği mücadele, 1500 metre mesafe üzerinden sentetik pistte yapıldı.

2024 yılı Burhan Şenemgen Koşusu'nu, Adil Mert Kaya'nın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Pitfall (Mendip - Eolion / Distant Relative) jokeyi Özcan Yıldırım idaresinde kazandı. Tezcan Taşar'ın antrenörlüğünü üstlendiği doru erkek tay göstermiş olduğu performansla birincilik elde ettiği son iki yarış olan KV-7 Nur Kutnak ve KV-9 Basri Çifkurt Koşularının ardından bu mücadeleden de galibiyetle ayrılıp üst üste 3. toplamda ise 10. startındaki 7. birinciliğini kaydetmiş oldu.

Seyir zevki yüksek bir mücadeleye sahne olan yarışta Song Rising (Trappe Shot - Maraca / Green Tune) ikincilik elde ederken, Mr Cino (Graystorm - Kalila / Powerscourt) üçüncü, Perfect Player (Mendip - Golden Victory / Acclamation) dördüncü, Makul (Hep Beraber - Karamelek / Student Council) de beşinci sırada yer aldı.

Koşunun galibi Pitfall için bitiriş derecesi 1.31.16 olurken, farklar 1/2 Boy - Boyun - 1/2 Boy - 3 Boy şeklinde sonuçlandı.

 

Burhan Şenemgen

Eski jokey ve antrenörlerimizden olan Burhan Şenemgen, jokeylik yaptığı yıllarda başarılı biniş stili ve centilmenliği ile tüm meslektaşlarına örnek oldu. Antrenörlük yaptığı dönemde de bilgisi ve tecrübeleri ile günümüzde birçok ünlü jokeyin yetişmesine katkıda bulundu. Burhan Şenemgen'i, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

qag4oyhueah1xxp5ocvncwdz.jpg

v4bcjnqa5k8ym0ydxl2vsswa.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.