BÜYÜK HALK OZANI ANILDI

BÜYÜK HALK OZANI ANILDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB), aşıklık geleneğinin en güçlü temsilcileri arasında yer alan büyük halk ozanı Aşık Veysel için anma etkinliği düzenledi. Vefatının 50. yıl dönümüne gerçekleşen program İBB Sağlık Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü tarafından Şile Engelliler Kampı’nda düzenlendi. “Türkülerle Aşık Veysel'in Hikayesi” adlı programla eserleriyle ve özlemle anıldı.

Engelli ve ailelerinin katılımıyla yaklaşık olarak 300 kişinin konuk olduğu  Aşık Veysel’i anma ve anlama gecesine İBB Sağlık Dairesi Başkanı Dr. Önder Yüksel Eryiğit, İBB Meclisi Engelsiz Hayat Komisyonu Üyesi Yılmaz Demirel, İBB Engelliler Şube Müdürü Mesut Halıcı, İBB İstanbul Darülaceze Şube Müdürü Tülay Aytekin Aktaş, İBB Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürü Sinem Gülenç ve Aşık Veysel’in Torunu Ankara Çankaya Belediyesi Meclis Üyesi Gül Eda Hür katıldı.

BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Özel gereksinimli bireylerin farklı malzemelerden yapmış oldukları Aşık Veysel Portreleri’nin yer aldığı sergi açılışı ile başlayan program, konserle devam etti. İlk sahne alan ÖZGEMX küçük yaş grubu özel gereksinimli bireyler, canlı performans seslendirdikleri Aşık Veysel türküleri ile büyük beğeni topladı. Öykülendirme, şiir ve konser akışıyla devam eden etkinlik, İSEMX grubundan 14 özel öğrencinin ve 9 profesyonel müzik eğitmeninin rehberliğinde sahnelendi. 

“DÜNYAYA GÖZLERİYLE DEĞİL, GÖNÜL GÖZÜYLE BAKAN…”

İBB Sağlık Dairesi Başkanı Dr. Anma gününe için yaptığı konuşmasında, “Aşık Veysel’in vefatının ardından 50 yıl geçmesine rağmen 7’den 77’ye bugün herkes büyük ozanı az çok tanıdığını dile getirir.  Dünyaya gözleriyle değil, gönül gözüyle bakan ve içindeki yaşama enerjisini, insan sevgisini sanatıyla birlikte ancak bu denli yüzünde güzel taşıyabilen, hiçbir dizesinde kinden, nefretten, sevgisizlikten, ötekileştirmeden söz etmeyen değerli bir halk ozanımız değerli bir büyüğümüzdü. Böyle bir programla onun adını yaşatmak bizim için ayrı bir gurur oldu” dedi.

TORUN GÜL EDA HÜR: BENİ EN ÇOK ETKİLEYEN BU PROGRAM OLDU

“Türkülerle Aşık Veysel'in Hikayesi” programının onur konuğu olan Çankaya Belediyesi Meclis Üyesi Aşık Veysel’in Torunu Gül Eda Hür de gecede bir konuşma yaptı. Dedesi Aşık Veysel’e yönelik olarak pek çok organizasyon ve festivale katıldığını dile getiren Gül Eda Hür, “İlk defa beni bu derece duygulandıran bu kadar anlam yüklü bir anma programına katıldım ve beni en çok etkileyen bu program oldu” dedi. 

Dedesi Aşık Veysel’in anlam yüklü dizelerine konuşmasında yer veren Gül Eda Hür şunları söyledi:

“Dedem Aşık Veysel, dünyanın gönül gözüyle de görülebileceğini ve engellerin zihinde olduğunu bizlere öğreten büyük bir halk adamı ve Anadolu erenidir. O, bir Cumhuriyet Ozanı ve Atatürk Sevdalısıydı. Onun keşfedilmesine vesile olan ilk şiirini Cumhuriyetin 10. yıl vesilesiyle Mustafa Kemal Atatürk’e yazmıştı. Yaşamı boyunca iki isteği olmuştur: Biri askere gitmek diğeri ise Mustafa Kemal Atatürk ile görüşmek olmuştur. Maalesef ikisi de kısmet olmamıştır.”

ghjdsvabplwmkfdIluwbteu6.jpg

eoup6itmmyf8rdohquxdahwI.jpg

a8bx6yuo5efbp2vps14lrif0.jpg

3lwmqodqcogtyxjlewni274v.jpg

nwq6pecepc4xfhmbdha0tvjy.jpg

dsxrzwpvglq1ao9y5himsr2x.jpg

zaq7yxtjlt1nfngyaoprIwpo.jpg

duwg51uyxmynopwfs9e8ll60.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.