"BÜYÜK KADIN BULUŞMASI" 6 MART'TA KADIKÖY'DE

"BÜYÜK KADIN BULUŞMASI" 6 MART'TA KADIKÖY'DE

Çok sayıda kadın örgütünün yer aldığı "İstanbul 8 Mart Kadın Platformu", "Hayatımız bizimdir" demek, "kadın dayanışmasını büyütmek, özgürlük mücadelesi için" 6 Mart Cumartesi günü Kadıköy’de bir araya gelecek.

Çok sayıda kadın örgütünün yer aldığı "İstanbul 8 Mart Kadın Platformu", "Hayatımız bizimdir" demek, "kadın dayanışmasını büyütmek, özgürlük mücadelesi için" 6 Mart Cumartesi günü Kadıköy’de bir araya gelecek.

İnsan Hakları Derneği'nde düzenlenen basın toplantısında, tüm kadınlara 6 Mart'ta Kadıköy'de yapılacak "Büyük Kadın Buluşması"na katılmaları çağrısı yapıldı. Kadın örgütlerinin pandemi sürecinde evlere kapatılmayı, isyanlarını dile getirmeyi, dayanışmayı bir kenara bırakmadığı ifade edilen basın açıklamasında, şunlar dile getirildi:

"YAŞAMIMIZI, KAMPÜSÜMÜZÜ, KENTLERİMİZİ KENDİMİZ YÖNETMEK İSTİYORUZ"

"Latin Amerika’dan Avrupa’ya, Güney Asya’dan Ortadoğu’ya dünyanın dört bir yanında kadınlar olarak isyanımız pandemiye rağmen ve pandemiyle birlikte devam ediyor. Tüm dünyadan kız kardeşlerimizin mücadelesine sahip çıkarak özgürlük talebimizi yükseltelim. Bugün Boğaziçi’nde 'atanmış değil seçilmiş' diyerek kayyımlara karşı üniversitelerimizi savunan kadınlar olarak, yıllardır yerel yönetimlerde kadın derneklerini kapatarak icraatlerinin açılışını yapan kayyımlara karşı kentlerimizi savunan kadınlar olarak özgürlüğümüz için 6 Mart’ta bir kere daha bir araya geliyoruz. Çünkü yaşamımızı, kampüsümüzü, kentlerimizi kendimiz yönetmek istiyoruz.

Pandeminin derinleştirdiği ekonomik krizi üstümüze yıkmaya çalışanları; esnek çalışmayı, evden çalışmayı, güvencesizliği biz kadınlara lütuf gibi sunanları unutmadık. Ne 3 çocuklu annelik kariyer planlarınıza ne de ev işlerinin doğal görevimiz olduğuna yönelik dayatmalarınıza uyduk! Çünkü bizlere dayatılan işsizlik ve yoksulluğa karşı biz emeğimize sahip çıkıyoruz ve ekonomik özgürlüğümüzü istiyoruz!

Geçtiğimiz yıl boyunca ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır’ demekten vazgeçmedik, her bulduğumuz fırsatta da söylemekten vazgeçmeyeceğiz. İstanbul Sözleşmesi’ni, 6284 Sayılı Kanun’u, önleme ve koruma kararlarını uygulamayan erkek-devlete 'Suçlu sensin!' diyen kadınlar olarak; şiddet faili erkeklerin cezasız bırakıldığını, devlet eliyle kız kardeşlerimizin kaybedildiğini gören ve birbirinden asla vazgeçmeyen kadınlar olarak 6 Mart’ta bir kere daha bir araya geliyoruz!

Devlet eliyle yok sayılmaya, hedef gösterilmeye çalışılan ama 'Alışın, buradayız, her yerdeyiz!' demekten bir an olsun vazgeçmeyen LBTİ+’lar olarak, atanmış değil seçilmiş kimliklerimiz ve aşklarımızla geliyoruz. Hayatlarımızı birlikte savunmak, özgürlüğümüzü birlikte kazanmak için Kadıköy’de buluşuyoruz. Çünkü biz nefretin hedefi olmadığımız, özgürce kendimiz olabildiğimiz bir dünya istiyoruz!

İstanbul’un dört bir yanından kadınlar 6 Mart saat 16.00’da Kadıköy, Beşiktaş İskelesi’nde Büyük Kadın Buluşması’nda olacağız. Dünyayı yerinden oynatacağız. Özgürlüğümüzü kazanacağız."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.