BÜYÜK ŞAİR NÂZIM HİKMET ATAŞEHİR’DE ŞİİRLERLE ANILDI

BÜYÜK ŞAİR NÂZIM HİKMET ATAŞEHİR’DE ŞİİRLERLE ANILDI

Ataşehir Belediyesi’nin bu yıl 5.’sini düzenlediği “Uluslararası Nâzım Hikmet Şiir Günleri” sona erdi. Ataşehir Amfili Park ve Buhara Parkı ile Büyükada Taş Mektep’te düzenlenen şiir, müzik, sergi ve söyleşi dolu etkinlikler dört gün sürdü.

Ataşehir Fetih Mahallesi’ndeki Buhara Parkı’nda gerçekleşen etkinliklerin son gününde; Prof. Dr. Baki Asiltürk, Buket Uzuner, Osman Bozkurt ve Alâettin Bahçekapılı’nın yaptıkları konuşmalar şiirseverler tarafından ilgiyle izlendi. Etkinliklerin bu yılki onur konuğu Ataol Behramoğlu'nun Haluk Çetin'in gitarı eşliğinde sunduğu şiir dinletisi büyük beğeni topladı. Ayrıyeten Alâettin Bahçekapılı'nın, Nâzım'ın 50. ve 60. ölüm yıldönümünde Nâzımseverlere yazdırdığı mektuplardan oluşan “Ağaçlar Nâzım İçin Mektup Açtı” sergisi de etkinliğe renk kattı.

Festival Direktörlüğünü Şair Haydar Ergülen’in yaptığı ve Ataol Behramoğlu'nun onur konuğu olduğu Şiir Günleri’nin konukları arasında; Şükrü Erbaş, Ahmet Telli, Buket Uzuner, Cemedloma, Güler Kalem, Aytekin Karaçoban, Soner Demirbaş, Arzu Altunbulak, Reha Yünlüel, Nebih Nafile, Yalın Gündüz, Enis Akın, Gülümser Çankaya, Mehmet Şimşek, Özgün Enver Bulut, Erkan Irmak, Alâettin Bahçekapılı ve Prof. Dr. Baki Asiltürk yer aldı. Etkinliklere konuk ülke Fransa’dan da Claire Lajus, Vincent Calvet, Sylvain Cavailles ve Lætitia Gaudefroy Colombot katıldı.

ivhveju2zbcslhwxxoldqIyd.jpg

vvglqypmczy78dns1kkx5aor.jpg

vd1kgq4oo7sfajIeexhf5t23.jpg

kki8zvbnhntgfqjsaf7qvapr.jpg

ivodh59eymucrlwflj1en2wr.jpg

ucwyzedlqiscldvrno4thypw.jpg

4kpir5tsbbupya8hx3nl6tgf.jpg

qulicprvvqenhkmhbtdlof4k.jpg

sgwhu1vgIs5xtjntah2irpyl.jpg

u0pzp2yeadryo1Ig6cml4taw.jpg

nuzq93mwtbnz4pjc6xksgbls.jpg

5vxnf0qwmvr7ta9oebxjuhqt.jpg

jvn0gulxe4tbn3fywchacjdh.jpg

b0fIkv7mdrwmokt4geixjsjg.jpg

gnrejz3lshyjqb5t2w0lkpcr.jpg

cjt6khnkzwjmfy0dvvzlsrrt.jpg

83Ilud7ho4c2ozmxstdkbrkw.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.