BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESİ,  EVDE BAKIM HİZMETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESİ, EVDE BAKIM HİZMETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Büyükçekmece Belediyesi, 17 günlük tam kapanma sürecinde de evinden çıkamayan ve yatalak durumda olan hastalar için başlatılan evde bakım hizmetini sürdürüyor.

Büyükçekmece Belediyesi, 17 günlük tam kapanma sürecinde de evinden çıkamayan ve yatalak durumda olan hastalar için başlatılan evde bakım hizmetini sürdürüyor.

Covid-19 virüsünün artan bulaşıcılığı, toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riskin yönetilmesi, salgının yayılımının kontrol altına alınması amacıyla alınan tam kapanma kararının ardından sağlık sorunları yaşayan ve evlerinden çıkmayan vatandaşların yardımına Büyükçekmece Belediyesi sağlık ekipleri yetişti.

HER TÜRLÜ SAĞLIK HİZMETİ VERİLİYOR

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüs salgını ortaya çıktığı günden beri Büyükçekmece Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçede ikamet eden vatandaşların evde bakım ve tedavisini gerçekleştirirken, acil durumlarda da ücretsiz hasta nakil hizmeti verildi. Serum, kan alma, enjeksiyon ve pansuman hizmetlerini ücretsiz olarak veren sağlık müdürlüğü ekipleri, vatandaşlardan gelen talepleri en kısa sürede yanıt vermeye çalışıyor. Ayrıca bu süreçte ilaç ihtiyacı duyan vatandaşların ilaç ve benzeri sağlık gereçleri de eczanelerden temin edilerek kendilerine teslim ediliyor.

ONLİNE PSİKOLOJİK TERAPİ HİZMETİ

Büyükçekmece Belediyesi, korona virüs salgını Türkiye'yi etkisi altına aldığı ilk günden beri vatandaşlara online psikolojik terapi hizmeti de veriyor. Salgın nedeniyle psikolojik olarak olumsuz yönde etkilenen ve yardım almak isteyen yüzlerce vatandaşa Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün uzman psikologları tarafından online terapi hizmeti verilerek yaşanan kaygı ve belirsizliklerin giderilmesine çalışıldı.

"VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ"

Covid – 19 salgın yayılımın kontrol altına alınması amacıyla alınan 17 günlük tam kapanma sürecinde de vatandaşların her türlü sağlık hizmetlerinin karşılandığını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Türkiye’de Covid-19 virüsü görüldüğü andan itibaren özellikle sağlık hizmetleri konusunda ciddi bir çalışma başlattık. Online terapi, evde bakım ve hasta nakil hizmetlerimiz yaklaşık 14 aydır kesintisiz devam ediyor. Sağlık müdürlüğü ekiplerimiz salgının ilk gününden beri var güçleriyle çalışıyor. Vatandaşımızdan hiçbir ücret talep etmiyoruz. Sağlık hizmetlerden faydalanmak isteyen vatandaşlarımız belediyemizi arayabilir" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.