Büyükçekmece’de Atatürk’ün en büyük eserine yakışır kutlama

Büyükçekmece’de Atatürk’ün en büyük eserine yakışır kutlama

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği Cumhuriyet’in 99’uncu yıldönümü Büyükçekmece’de binlerce kişinin katıldığı etkinlikler ile kutlandı.

Cumhuriyetimizin 99’uncu yıldönümü her yıl olduğu gibi bu yıl da Büyükçekmece’de 7’den 70’e binlerce kişinin katıldığı coşku dolu etkinlikler ile kutlandı.

 

Görsel bir şölen yaşandı

 

Büyükçekmece Kordonboyu’nda düzenlenen fener alayına katılan vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posteri taşıyarak marşlar söyledi. Fener alayı güzergahındaki işletmelerin ışıklı görsel şovlarla destek verdiği yürüyüş zaman zaman büyük bir coşkuya dönüştü. Büyükçekmece Belediye Kent Meydanı’nda son bulan fener alayının ardından Cumhuriyet Halk Konseri’nde şarkıcı Deniz Seki Sahne aldı. Kutlamalar kapsamında Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi Ekber Yeşilyurt ve Güzel Sanatlar Öğrencileri’nin “Atatürk” Resim Sergisi’nin açıldı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün katılımıyla gerçekleşen sergiye katılım yoğun oldu. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 7’den 70’e binlerce Büyükçekmeceliye unutulmayacak bir bayram yaşattı.

 

“Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız”

 

Büyükçekmece’de gerçekleşen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sonrasın konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin şan ve şeref yılını kutluyoruz, Büyükçekmece ailemiz ile birlikte. Bu geceyi yaşatan yani Cumhuriyetimizin 99. yılını kutlamamıza vesile olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm silah arkadaşlarını, Kuvayı Milliyecileri ve bu cumhuriyetin yaşaması için bugüne kadar hayatını feda eden kahraman şehitlerimizi minnetle ve şükranla anıyorum. Cumhuriyetimin 99’uncu şan ve şeref yılı tüm ulusumuza, Büyükçekmece ailemize kutlu olsun. Daha çok çalışacağız, daha çok çalışacağız, cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız. Çağdaş medeniyet düzeyinde muhasır medeniyet seviyesinde ulus olarak yerimizi alacağız. Bundan en ufak bir şüphemiz yoktur. Bir kez daha ulusumuzun tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. 99’uncu şan ve şeref yılı hepimize kutlu olsun.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.