Büyükçekmece de On Binler Atası İçin Yürüdüler

Büyükçekmece de On Binler Atası İçin Yürüdüler

Büyükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği 19 Mayıs Atatürk’ü anma yürüyüşüne 10 binlerce Büyükçekmeceli katıldı.

Mimaroba’  da yeni yapılan Atatürk Anıtının önünden başlayan yürüyüş Büyükçekmece Cumhuriyet Meydanında son buldu.

Yaklaşık 7 km’lik yürüyüşün başlangıç startını veren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türk halkının Atasına bağlı bir millet olduğunu bugün burada 7’den 70’e toplanarak gösterdiğini söyledi.
Bu seneki 19 Mayıs etkinliklerine, Büyükçekmece Belediyesi’nin  düzenlediği yürüyüş damgasını vurdu.
 Belediye Başkanı Dr Hasan Akgün’ün  “ Atatürk’ü Anma ve Gençlik Yürüyüşüne herkesi bekliyoruz  çağrısına , onbinlerce kişi bayrağını alarak ailecek katıldılar.
Büyükçekmece Belediyesi’nin ilçeyi dev Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla süslediği etkinli de bebek arabasındaki bebeklerin yanı sıra 70 yaşındaki Büyükçekmece’nin büyükleri de katıldılar.
Yürüyüş öncesi vatandaşlar , ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile , Mimaroba meydanında toplandılar. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve İstanbul Bölge Milletvekili Süleyman Çelebi’nin konuşmalarını büyük bir coşkuyla dinleyen vatandaşlar Atatürk ve şehitlerimiz için durulan bir dakikalık saygı duruşundan sonra  hep bir ağızdan İstaklal Marşını söylediler.
‘’Atatürk’ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü anma ve Gençlik ve Spor Bayramının Türk gençliğine kutlu olsun ‘’diyerek sözlerine başlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, On binlerce vatandaşın bu yürüyüşe katılarak görkemli bir sahne oluşturduklarını belirtti.
Başkan Akgün; “ 19 Mayıs Atatürk’ü anma gençlik ve spor bayramı kutlu olsun. 19 Mayıs 1919 yok olma üzere olan bir devletin küllerinin üzerine yeni bir devletin kuruluşunun meşalesinin yakıldığı bir gündür.  Cumhuriyetimizin temelinin atıldığı gündür.  Bu günleri en görkemli şekilde Türk Ulusu kutlamaya devam edecektir. Cumhuriyetin yılmaz gençliği olan siz gençlerle beraber Atamız için ilelebet yürümeye devam edeceğiz’’dedi.
10 binlerce vatandaşın Ataya saygı yürüyüşünde kenetlenmesinden dolayı  Büyükçekmece halkını kutlayan Başkan Akgün,” Büyükçekmece halkının karnaval havasında gerçekleştirdiği  bu yürüyüşle eğitim ve kültür seviyesinin ne kadar yüksek olduğunu, ülkesine ,bayrağına özellikle Atatürk’e Cumhuriyete nasıl sahip çıktığının en iyi göstergesidir. Tüm gençliğin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını yürekten  kutluyorum” şeklinde konuştu. İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi de konuşmasında  bu önemli günde Büyükçekmece halkının Atasına görkemli bir yürüyüşle bağlılığını bir kez daha ispatladığını söyledi.
 Daha sonra buradan 10. yıl Marşı eşliğinde yürüyüşe geçen  Büyükçekmeceliler, 6 km.’lik yolu yaklaşık 4 saatte ancak tamamlayabildiler. Zaman zaman D100 karayolunda trafiğin de aksamasına neden olan kortej hep bir ağızdan marşlar söyleyerek Cumhuriyet Meydanına vardılar.
On binlerce Büyükçekmece’linin  500 metrelik Türk Bayrağı ve dev Atatürk posterleri ile coşkuyla yürüyüşlerini Cumhuriyet Meydanında tamamladığı yürüyüşün sonunda Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile Süleyman Çelebi Büyükçekmece Belediyesinin düzenlediği komposizyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdiler. Ardından Büyükçekmeceli Sivil Toplum Kuruluşlarıyla toplu fotoğraf çektiren Başkan Akgün yürüyüşe katılanlara teşekkür etti.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.