Büyükşehir Belediyesi Hayvan Üreticilerinin de Yanında

Büyükşehir Belediyesi Hayvan Üreticilerinin de Yanında

 

Korkuteli ilçesine bağlı Dereköy ve Duraliler Mahalleleri yaylalarında hayvancılıkla uğraşan üreticilere destek veren Antalya Büyükşehir Belediyesi küçükbaş hayvanların su ihtiyacını daha rahat karşılayabilmesi için sıvatlar yaptı. Hayvanların sağlıklı ve yeterli miktarda suya ulaşmaları için yapılan sıvatların yanı sıra hayvanların güneş, aşırı yağmur, dolu gibi olumsuz hava şartlarında altına sığınabileceği gölgelikler de kuruldu.

Mera Islahı ve Amenajmanı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri bölgedeki meralarda ise ot kalitesini arttırmak için çalışma gerçekleştiriliyor. Duraliler ve Dereköy Mahallelerinde 30 bin dekar alanda ıslah ve amenajman çalışması gerçekleştirildi. Meraların vejetasyon yapısı belirlenerek, alanlara özgü ıslah uygulamaları yapıldı. Bu çalışmayla toprak ve bitki örtüsündeki kalitenin en üst düzeye çıkarılması hedefleniyor. Önümüzdeki aylarda iki mahallenin yayla kısımlarında bir ıslah çalışması daha yapılacak.

Çoban Haritası Oluşturulacak

Yaylalarda hayvanlarını otlatan çobanları desteklemek için ise çoban haritası oluşturulacak. Çalışmayla, yaylaları kullanan çobanların isimleri ve yaylak yerleri belirlenerek, yaşam koşullarını iyileştirici çalışmalara yapılacak.

Başkan Böcek'e Teşekkür

Duraliler Mahallesi’nde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ile uğraşan Nadir Perk “Muhittin Başkanımızın kırsal kesimlerde yürütmüş olduğu projeler sayesinde hayvan üreticileri olarak rahat ediyoruz. Hayvanlarımız için gölgelikler ve sıvatlar yapıldı. Bizim için büyük bir kolaylık olacak. Başkanımız  Muhittin Böcek’e ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

nc9emr0qIn2foxk1bejxlwyv.jpg

vn5apurerIosf2mf4jjpxwe8.jpg

tucsdaewu3bbq6vr82kpay4h.jpg

2or7bj8qwhkpd3b6zpfenlda.jpg

gepzned9rbdatyu2v80soi74.jpg

fwjb5gxaudn2ptyersk8fvuI.jpg

etqyzwm5ookuyfrqa8gIhtjs.jpg

kqkwaav1r68xclwhsqmzdvyj.jpg

7r4cjb3r9ioxhhclzspgyIpv.jpg

4hpkga5reyz6nIzfrvcij3s0.jpg

utwp1kpehylernIvrzqdoalu.jpg

nqnptxxIlsvjr5bwymghwua2.jpg

c7gzx8ptwptaijmg1xh5zn2o.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.