Büyükşehir Çalışıyor Adana Daha Yaşanabilir Hale Geliyor

Büyükşehir Çalışıyor Adana Daha Yaşanabilir Hale Geliyor

 

Büyükşehir çalışıyor Adana daha yaşanabilirhale geliyor 

AdanaBüyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), Adana’yı dahayaşanabilir hale getirmek için önemli adımlar atmaya devam ediyor. Adana’yagüçlü bir altyapı kazandırmak ve tüm vatandaşlara sağlıklı su ulaştırmak içinşehir genelinde içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu alanında rekor yatırımaimza atıldı.

Su kaynaklarınıkorumak için birçok projeyi hayata geçiren ASKİ, toplam 2097 kilometre içmesuyu hattı inşa ederek vatandaşlara sağlıklı ve kaliteli içme suyu ulaştırdı. Muhtelifilçelerde geçmiş yıllardan kalan 440 kilometrelik asbestli borular, sağlıklı vekaliteli yeni nesil borularla değiştirildi. ASKİ, gerçekleştirdiği tümçalışmalarda da Adana’nın gelecekteki su ihtiyacını karşılamaya yönelik birbilinçle hareket ediyor.

ALTYAPIGÜÇLENDİ

Adana’nınen büyük sorunlarından olan, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının birleşiksistem çalışıyor olmasına müdahale eden ASKİ, kanalizasyon ve yağmur suyuhatlarının ayrıştırılmasını sağladı. Bu sayede kanalizasyon hatları üzerindeoluşan yük azaldı. Aynı zamanda yağmur sularının kanalizasyon sisteminekarışması önlenerek çevre sağlığı korundu.

Güçlüaltyapı için yola çıkan Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi, kanalizasyonhatlarını da modernize ederek çevreye verilen zararı en aza indiriyor. Bukapsamda şehir genelinde toplam 365 kilometre kanalizasyon ve yağmur suyuhattının döşemesi yapılarak altyapının güçlenmesi sağlandı.

DAHAYAŞANABİLİR ADANA’NIN TEMELLERİ ATILIYOR

AdanaBüyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın göreve geldikten sonra verdiğitalimat üzerine harekete geçen ASKİ Genel Müdürlüğü, Saimbeyli ve Karataşilçelerine atık su arıtma tesisi inşa etti. İmamoğlu ve Aladağ’da ise arıtmatesislerinin yapımı hızlı bir şekilde devam ediyor. Atık su arıtma tesisleri,toplumların su kaynaklarını koruma, su kirliliğini azaltma, çevre ve insansağlığını koruma ve suyun geri dönüşümünü destekleme amacıyla büyük bir roloynuyor.

İçme suyu vealtyapı ihtiyaçlarına yönelik hayata geçirilen tüm bu yatırımlarlavatandaşların yaşam standartları yükseltilirken bir yandan da Adana için dahayaşanabilir bir geleceğin temelleri atılıyor.

hkpe0r52s4hwmebgfq8joywn.jpg

8f6gbuzeo7fcphqux39kgyxh.jpg

k5mpuqv4cbIz9surmataxe26.jpg

4krqydiupqIzo5vxhdsnmnky.jpg

37myaihqby0Igopaen6wmzfd.jpg

0yzc9w4muxrx53ylalqudjeo.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.