Büyükşehir’den, Cinsiyet Temelli Şiddete Karşı 16 Günlük Aktivizim…

Büyükşehir’den, Cinsiyet Temelli Şiddete Karşı 16 Günlük Aktivizim…

 

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günükapsamında, 10 Aralık 2023 tarihine kadar gerçekleştirilecek olan ‘Cinsiyet Temelli Şiddete Karşı 16 Günlük Aktivizim’ kapsamında; AdanaBüyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve Sağlık veSosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı Göç ve Göçmen Şube Müdürlüğü ile IOM(Uluslararası Göç Örgütü) organizasyonuyla, Kadınlara Belemedik Gezisidüzenledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın veAile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Göç ve Göçmen İşleri Şube Müdürlüğü ileIOM(Uluslararası Göç Örgütü) Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığıtarafından psikososyal destek verilen, göçmen kadınların da dâhil edildiği,sosyal uyum ve karşılıklı iletişim boyutu desteklenerek vatandaşlar ve göçmentopluluklardan oluşan 60 kadın, Adana’nın Pozantı ilçesine bağlı BelemedikVadisi’ne götürüldü.

ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜ SUÇTUR VE İNSANHAKLARI İHLALİDİR

AdanaBüyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Ayten Dolançay kadınayönelik şiddetle mücadele kapsamında Adana Büyükşehir Belediyesi’ninçalışmalarını ve Daire Başkanlığı’nın bu bağlamda sunduğu hizmetleri anlatarak,şiddetin her türlüsünün suç olduğunu ve insan hakkı ihlali olduğu vurgusunu yaptıve kadınlara her konuda destek olmaya devam edeceklerini belirtti.

Kadınlarınkaynaşmasına olanak sağlayan etkinliğin daha verimli olabilmesi için mihmandardesteğiyle düzenlenen gezide, Belemedik’intarihi anlatıldı ve doğa gezintisi yapıldı. Etkinliğe katılan kadınlara kadınayönelik şiddetle mücadele bilgilendirme ve kadın sağlığı broşürleri dağıtıldı.

 

ncowlx1m0ma5nIzauz2ugk4g.jpg

ayqpqgkufmxa8bvwzmnciovl.jpg

6zymgo0okrufhg7vbeqxtpiv.jpg

k74qfih1cemItjmabg5jxznd.jpg

jnqtfrsz9acdi1yhue4wg28f.jpg

97m5u8tvzugwjbqxe6jIpk3h.jpg

vcyjmg6ksytqczbsIb9laher.jpg

ugcwrbjq6rby8zxmevznkfoa.jpg

kbmulxlz6o9gIsd502apxyfq.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.