Büyükşehir’den Çocuk İstismarının Önlenmesine Yönelik Eğitim Ve Atölye Çalışması…

Büyükşehir’den Çocuk İstismarının Önlenmesine Yönelik Eğitim Ve Atölye Çalışması…

 

AdanaBüyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve UCİMSaadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği iş birliği ile Adana KadınYaşam Merkezi'nde “Çocuğa Yönelik İhmal ile İstismarı, Ebeveynlere YönelikÇocuk Mahremiyeti ve Çocuk Hakları" konulu atölye çalışması düzenlendi.

 

19 MayısMahallesi'nde kurulan Adana Kadın Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen atölye,Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın uzmanpsikologları ve UCİM hukukçuları tarafından düzenledi.

Atölyede uzmanpsikologlar; “Çocuk ihmali ve türleri nelerdir? ( fiziksel-duygusal ihmal) İhmalinçocuk üzerindeki etkileri nelerdir? Çocuğa Yönelik İstismar, ( fiziksel,duygusal, cinsel) Temas İçeren ve Temas İçermeyen Cinsel İstismar Türleri, Cinselİstismara Maruz Kalan Çocuklarda Görülen Belirtiler, Cinsel İstismar Hakkında YanlışBilinenler ve Başvuru Merkezleri, Mahremiyet, Mahremiyetin Önemi, Mahremiyet EğitimindeEbeveynlerin Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar, Özel Alan Tanımlama, Bedenim BanaAit Bilinci, Rıza, Cinsellik, Dijital Mahremiyet ve Güvenli İlişkiler”konularında bilgi aktardı.

 

UCİM SaadetÖğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği'nin hukukçuları, çocuk haklarınıanlatarak, çocuk haklarının ülkemizdeki yeri ve gelişmesi için neleryapılabileceği konusunda bilgi verdi. Atölye soru cevap etkinliği ile sonlandı.

8bmol1pfsmvzg5tyhnx63wdz.jpg

vneproditcljph7dlc4mo3rk.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.