Büyükşehir’den, Çocuk ,Yaşta Ve Zorla Evliliklerle Mücadele…

Büyükşehir’den, Çocuk ,Yaşta Ve Zorla Evliliklerle Mücadele…

 

Büyükşehir’den, çocuk yaşta ve zorlaevliliklerle mücadele…

 

Adana Büyükşehir Belediyesi yaptığıuluslararası iş birlikleri ile kız çocuklarına ve kadınlara yönelik farkındalıkçalışmalarını sürdürüyor.

Kadınların üretmesini teşvik eden ve üretenkadınları destekleyen, kadınların haklarını öğrenmesine yönelik atölyelerdüzenleyen, kadın erkek eşitliği seminerleri veren Adana Büyükşehir Belediyesi,"Çocuk Yaşta, Erken ve Zorla Evliliklerle Mücadele: Adana BüyükşehirBelediyesi Hizmet Sağlayıcılar Eğitimi" düzenleyerek, benzer konulardafarkındalık yaratma ve toplumu bilgilendirme çalışmalarını sürdürdü.

 

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UNWomen) tarafından yürütülen ve İsveç Uluslararası Kalkınma Ajansı (SIDA)aracılığıyla desteklenen; “Türkiye'de Çocuk Yaşta, Erken ve Zorla EvliliklerinÖnlenmesine Yönelik Birleşmiş Milletler Ortak Programı” kapsamında, "ÇocukYaşta, Erken ve Zorla Evliliklerle Mücadele: Adana Büyükşehir Belediyesi HizmetSağlayıcılar Eğitimi"nde Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve AileHizmetleri Dairesi Başkanlığı, uzman meslek elemanlarına eğitim verildi.

Eğitimde; “çocuk yaşta, erken ve zorlaevliliklere ilişkin tanımlar ve istatistikler, toplumsal cinsiyete dayalışiddet bağlamında, çocuk yaşta, erken ve zorla evlilikler, çocuk yaşta, erkenve zorla evliliklerin sonuçları, çocuk yaşta, erken ve zorla evliliklerkonusunda yaygın yanlış inanışlar, çocuk yaşta, erken ve zorla evliliklereilişkin mevzuat, ilgili kuruluşlar ve mekanizmalar, risk tespiti, bildirim veyönlendirme, yol haritası” konuları ele alındı.

Ilgrwzxzbxjkdtpls5oyibpu.jpg

ekji8kb9Ilvf40uw2losuhfg.jpg

isuhd0xno3as9vjlwqytbrm5.jpg

nupfwolhmqzgykxbre7vrj9j.jpg

e6cj9bl2ryg1uhvmIby5uft3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.