Büyükşehir’den Çocuklara Yönelik Cinsel İstismarın Önlenmesi İçin Atölye Çalışması

Büyükşehir’den Çocuklara Yönelik Cinsel İstismarın Önlenmesi İçin Atölye Çalışması

Cinsel istismarınönlenmesi ve çocukların bedensel söz haklarınınduyulması için Adana Büyükşehir BelediyesiKadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nca; Cinsel Şiddetle MücadeleDerneği (CŞMD) tarafından yürütülen Çocukların Bedensel Söz Hakları Yaygınlaştırma Programı kapsamında11-15 Aralık 2023 tarihleri arasında atölye çalışması gerçekleştirildi.

Program kapsamında; çocuk algısı, çocuk katılımı,çocukların bedensel söz hakları, cinsel istismara koruyucu-önleyici yaklaşım veistismarla mücadelede yetişkinlere düşen sorumluluklar gibi başlıklar içerenatölyede, Kadın ve Aile Hizmetleri DairesiBaşkanlığı ve Daire Başkanlığı’na bağlı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ndegörev alan 20 meslek elemanı eğitim aldı.

 

Eğitim boyunca Toplumdaki ÇocukAlgısı ve Çocuklara Yaklaşım, Çocuk Hakları, Koruma ve Katılım, Bedensel SözHakları ve Çocuklar için Onay Kavramı, Çocuklarda Cinsel GelişiminDesteklenmesi, Toplumsal Cinsiyet ve Yaşama Yansımaları, Koruyucu-ÖnleyiciYaklaşım, Cinsel İstismar: Tanımı, Biçimleri, Mitler ve Gerçekler, Cinsel İstismarı Fark Etmek ve İstismara MüdahaleYöntemleri, Yetişkinlerin Cinsel İstismarla Mücadeledeki Sorumlulukları,Bildirim Yükümlülüğü ve Hukuki Boyut, Yetişkin Seminerleri için Materyal veÖneriler, Çocuk Güvenliği Politika Belgesi konularına değinilerek grupçalışmaları yapıldı.

 

Atölyeye katılım sağlayan meslekelemanları, atölyeyi takip eden altı ay içerisinde; ebeveyn, öğretmen, sosyalçalışan, meslek uzmanı vb.; yetişkinlere yönelik uygulama/seminer veeğitim gerçekleştirecekler. Programın son gününde eğitime katılım sağlayanpersonele sertifika verildi.

 

pldjbrq3f8cy7tc6hv4l9fjo.jpg

3tv0tulezfsgynjprcdyq4fn.jpg

wI4o2vtvsnaxdjohpbirewd5.jpg

hmgjnfkvejruyzud7hvf2qwI.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.