Büyükşehir’den, Meme Kanseri Farkındalık Semineri

Büyükşehir’den, Meme Kanseri Farkındalık Semineri

1-31 Ekim Meme Kanseri FarkındalıkAyı kapsamında; 30 Ekim 2023 tarihinde Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın veAile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı,Adana Güney Rotary Kulübü iş birliği ile ASKİAtatürk Spor Salonu- Spor Park Toplantı Salonu’nda "MemeKanseri Konusunda Merak Ettikleriniz" konulu seminer düzenledi.

 

Onkoloji Uzmanı Dr. Fatma Akdoğanmoderatörlüğünde gerçekleşen eğitimde, Meme ve Genel Cerrahi UzmanıProf.Dr.Tamer Çolakoğlu, “kanser nedir, kadınlarda ve erkelerde en sık görülenkanser türleri, kanserin oluşma nedenleri, meme kanserinin ne olduğu, nasılyayıldığı, belirtilerin neler olduğu, meme kanserinde risk faktörleri, memekanser taramasının nasıl yapıldığı, kendi kendine meme muayenesi, memekanserinin tanısının nasıl yapıldığı, meme kanserinde tedavi yöntemleri,onkoplastik cerrahi yöntemi” gibi konulara değindi. Ayrıca elle meme muaynesiuygulamalı olarak anlatıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın veAile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, katılımcılara pembe kurdele ve meme muayenesiile ilgili bilgilendirme broşürü dağıttı. Seminere Adana Büyükşehir BelediyeBaşkanı Zeydan Karalar ve belediye bürokratları katılım sağladı. Seminer sorucevap bölümünün ardından sona erdi.

Ayrıca Kadın ve Aile HizmetleriDairesi Başkanlığı çalışanları, Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında;belediye birimlerinde; kadın üst yöneticiler ve kadın personele pembe kurdeleve meme kanseri ile ilgili bilgilendirme broşürleri dağıttı. 

u4Igfkysqewi3pddhapeotxc.jpg

acof1rc3e4sq2ypomtk9wdtv.jpg

tehlg1ss9jofy7amhmkuyigd.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.