Büyükşehir ilçeleri arıtmaya kavuşturmak için yoğun çalışıyor

Büyükşehir ilçeleri arıtmaya kavuşturmak için yoğun çalışıyor

 ASKİ daha sağlıklı çevre için atık su arıtmatesisleri inşa ediyor

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyonİdaresi (ASKİ) tarafından inşa edilen çeşitli ilçelerdeki atık su arıtma tesisleribirer birer devreye giriyor.

 

Hayata geçirdiği projelerde ve sunduğu hizmetlerdehalk sağlığını, çevreyi ve su kaynaklarını korumayı esas alan Adana BüyükşehirBelediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, ilçelere arıtma tesisleri inşa ediyor.

 

BAŞKAN ZEYDAN KARALAR KARARLI

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ZeydanKaralar’ın, “21. Yüzyılda arıtmasız ilçe kalmaması için ne gerekiyorsayapacağız” açıklamasının ve gerekli talimatları vermesinin ardından hareketegeçen ASKİ, bu konudaki eksiklerin tamamlanması için çalışmalarınıyoğunlaştırdı.

İLERİ BİYOLOJİK ARITMA TEKNOLOJİSİ KULLANILIYOR

2020 yılı içerisinde yapımına başlanan Saimbeyli,Karataş ve İmamoğlu ilçelerindeki arıtma tesislerinde ileri biyolojik arıtmateknolojisi kullanılıyor. Saimbeyli’de yapımı tamamlanan Atık Su Arıtma Tesisiile birlikte su kaynaklarının temiz tutulması ve vatandaşların daha sağlıklısuya kavuşması sağlandı. Yüksek kapasiteyle hizmet veren tesiste atık sularyüksek kalitede arıtılıyor.

KARATAŞ ARITMASI YAZ SEZONUNDA TAM KAPASİTEÇALIŞACAK

Adana turizmi açısından büyük önem taşıyan Karataşilçesinde inşa edilen İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin yapımı büyükoranda tamamlandı. Tesisin Nisan 2022 itibariyle devreye alınması ve yazsezonunda tam kapasite çalıştırılması öngörülüyor. Bu sayede Karataş sahilindevatandaşların çok daha temiz bir denize girmeleri sağlanacak ve bu gelişme ilçedekideniz turizminin gelişmesine katkı sunacak.

SÜREÇ İLERLİYOR

İmamoğlu Atık Su Arıtma Tesisi inşaatı yüzde 40seviyesinde ilerledi ve çalışmanın Ekim 2022’de tamamlanarak tesisin hizmetvermeye başlaması hedefleniyor.

Aladağ Arıtma Tesisi için ise ihale yapıldı vedeğerlendirme süreci devam ediyor. Tesisin yapımına yaz aylarında başlanması planlanıyor.

Bunların yanı sıra Pozantı-Akçatekir, Yumurtalık,Feke ve Kozan ilçeleri için de atık su arıtma tesislerinin proje çalışmalarıASKİ Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülüyor.

Tufanbeyli’de daha önceden yapılan Atık su ArıtmaTesisi’nin de revize edilmesi için etüt çalışmaları devam ediyor.

Atık su arıtma tesisleri sayesinde kanalizasyonşebekeleri ile toplanan atık sular çevre mevzuatına uygun olarak arıtılacak veçevreye zararsız hale getirilecek. Arıtılmış su alıcı ortama deşarj edilecek vebu sayede kirli ve sağlıksız suların derelere, denizlere, kullandığımız sularakarışması engellenecek.

cexcynitmsgwdxuhzv1of9vp.jpg

rmlwhggjlwen3u4j91eqkdny.jpg

wdpjtirlcxj94m7o6ekatvbv.jpg

jgiwe2pb9jdqm7rx8xvpg1tn.jpg

0omfckcesblyrxjnt97juada.jpg

l1odg6cifyesxrmjkmaut4df.jpg

w4Iqefhyxzl1kvixyoa8psbj.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.