Büyükşehir, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadeleyi Sürdürüyor

Büyükşehir, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadeleyi Sürdürüyor

Adana Büyükşehir BelediyesiKadın ve Aile Hizmetleri DairesiBaşkanlığı tarafından “Toplumsal Cinsiyet, Kadına Yönelik Şiddet ve ŞiddetTürleri” adlı atölye çalışması düzenlendi.

Kadın ve AileHizmetleri Dairesi Başkanlığı psikologları tarafından, Çukurova Başak KadınÜretim ve İşletme Kooperatifi üyeleri ile mobilya sektöründe çalışançalışanlarına yönelik “Toplumsal Cinsiyet, Kadına Yönelik Şiddet ve ŞiddetTürleri” konulu atölye çalışması düzenlendi. Atölye kapsamında; “Toplumsal CinsiyetRolleri, Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği ve Bu Eşitsizliği Besleyen Atasözleri-Deyimler,Eşitsizliği Ortadan Kaldırmanın Çözüm Yolları, Kadına Yönelik Şiddet, Şiddet Biçimleri,Şiddete Maruz Kalınması Durumunda Başvurulacak Kurumlar” konularındabilgilendirmeler yapıldı.

Atölyede, Kadınve Aile Hizmetleri Dairesi yöneticileri tarafından, kadına yönelik şiddetlemücadele kapsamında Daire Başkanlığı’nın yaptığı çalışmalar anlatıldı. Kadındayanışması, kadın istihdamı, kadın mücadelesi, 6284 sayılı kanun ve yasalhaklar ile ilgili konular ele alındı.

Atölyelere katılankatılımcılara; kadına yönelik şiddet, çocuk hakları, çocuk ihmal ve istismarı,kadın sağlığı ve flört şiddeti konularına ilişkin bilgilendirme broşürü dağıtılarakatölye soru cevap şeklinde sona erdi.

5In4gpoakyudbtsbryxtxvhe.jpg

qvtnylx8o4mI2x7saoglgrz1.jpg

rguxvocazyho3fdz2ydblmne.jpg

49sn72nrfy5sdxp3qpltmumg.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.