Büyükşehir Öncülüğünde Çevre Farkındalığı Çalışması

Büyükşehir Öncülüğünde Çevre Farkındalığı Çalışması

Adana Büyükşehir Belediyesi,5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle, çevre bilincinin artırılması ve konuylailgili toplumsal farkındalık oluşturması amaçlarıyla Adnan Menderes Sahili’ndeve Seyhan Baraj Gölü’nün yüzey ve zemininde temizlik çalışmasıgerçekleştirildi.

AdanaBüyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarınında katıldığı çalışmada çöp ve atık toplandı. Lets Do It (2008'de Estonya'dabaşlayan dünyanın en büyük sivil çöp toplama hareketi), Çukurova Tarım ve ÇevreDerneği, Yüreğir Gençlik Merkezi, ASDEM Dalış Kulübü ve Büyükşehir BelediyesiÇevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nın katıldığı çöp toplama etkinliğiile

toplumda çevre kirliliğine dikkat çekmek,çöplerin suya, toprağa ve doğaya atılmaması konusunda farkındalık oluşturmahedeflerine katkı sağlanması amaçlandı.

 

Çalışma sonucunda 200 kg kağıt, 150 kg plastik, 100 kg metal, 180 kg cam ve700 kg ambalaj atığı toplandı. Toplanan atıklar Çevre Koruma ve Kontrol DaireBaşkanlığı ekiplerince bertaraf edildi.

EN ETKİLİ TEMİZLİK,DOĞAYA SAYGI GÖSTERMEK

Temizliğe giden yolun önce kirletmemekten geçtiğine dikkat çekilenetkinlikte, vatandaşlara çok büyük görevler düştüğü belirtilerek, daha duyarlıve bilinçli hareket edilmesinin, doğaya saygı ve gelecek nesillere temiz birdünya bırakmanın önemine vurgu yapıldı.

cu9e6ix7yr20utdvg1aht8qf.jpg

1qkjbst9zIarxx5nuycbwfp0.jpg

hejhricydpxc3m4uxdmo7k6z.jpg

pa6tvo9kcwcnzlvfunyxfhr7.jpg

t3qi6s8vd9hzwoouemgqyhva.jpg

sIfzgczkny6vkrmjt8rpfh0b.jpg

dmbymkqgsgopiurIe3p6qkfl.jpg

9jakwsrbbhymfw81nerudqel.jpg

h6srho7cf0fj1q2oxsvwlbgx.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.