Büyükşehir Personeli Aile İçi Şiddetle İlgili Eğitim Aldı

Büyükşehir Personeli Aile İçi Şiddetle İlgili Eğitim Aldı

Sabancı Vakfı, UNFPA,Sabancı Üniversitesi, TÜSİAD iş birliği ile yapılan “Belediyeler İçin KadınaYönelik Hane İçi Şiddetle İlgili Kurum Politikası Geliştirme ve UygulamaRehberi Pilot Uygulaması Projesi’nde pilot belediye olarak seçilen 12belediyeden biri olan Adana Büyükşehir Belediyesi’nde konuyla ilgili eğitimlertamamlandı.

Proje kapsamında, hane içi şiddetlemücadele, politika geliştirme ve uygulama sorumluluğu üstlenmesi için “İşYerinde Hane İçi Şiddetle Mücadele Politika Geliştirme Komisyonu”oluşturulmuştur. Adana Büyükşehir Belediyesi ‘’Çalışanlara Yönelik Hane İçiŞiddet Politika Rehberi” çalışmalarını tamamladı.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nde ÇalışanlaraYönelik Hane İçi Şiddet Politika Rehberini oluşturuldu.

 

Çalışanlara eşitlik ilkesi ile sağlıklı,güvenli bir ortamda,  dayanışma kültürüile destek ve yardım alabilecekleri, şiddetin hiçbir türüne hoşgörü göstermeyenbir iş yeri ortamı sağlamayı amaçlayan  AdanaBüyükşehir Belediyesi’nde; şiddete maruz kalan çalışanın hukuki, psikolojik vetıbbi destek almaları sağlanırken, şiddete maruz kalan çalışanın güvenlik vekoruma edinme, yeni ev bulma, danışmanlık ve sağlık hizmeti alma ya da diğergerekli konularla ilgilenmesi amacıyla yılda toplam 10 güne kadar ücretli izinverilerek, esnek çalışma saatleri uygulanacaktır.

REHABİLİTASYON VEPSİKOLOJİK DESTEK

Ayrıca Adana Büyükşehir Belediyesi şiddetuygulayan çalışanın ihtiyacı olması ve kendisinin kabulü ile çalışanarehabilitasyon veya psikolojik destek sağlayacaktır. Kadına yönelik şiddet vehane içi şiddet uygulayan/uygulama tehdidinde bulunan herhangi bir çalışan ileilgili disiplin mekanizması yürütecektir.

İş Yerinde Hane İçi Şiddetle MücadeleKomisyonu 01.06.2022 tarihinde ilk toplantısını yapmıştır. Komisyonda alınankararlar doğrultusunda; İş Yerinde Hane İçi Şiddetle Mücadele Komisyonu şiddetemaruz kalan başvurucunun beyanını esas kabul eder. Başvurucunun mahremiyetine,rızasına, gizlilik kurallarına ve özel yaşam sınırlarına uygun davranmayıtaahhüt eder. İş Yerinde Hane İçi Şiddetle Mücadele Komisyonu başvurularıanonim şekilde ve gizlilik esaslarına uygun şekilde ele alır.

İş Yerinde Hane İçi Şiddetle MücadeleKomisyonu’nun sekretaryasını Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığıyürütecektir.

Şiddete maruz kalan ya da şiddetuygulayanın başvurularını Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’na yapılacaktır.

Kadın ve Aile Hizmetleri DairesiBaşkanlığı başvuruları gerekirse İş Yerinde Hane İçi Şiddetle MücadeleKomisyonu’na havale edecektir.

Belediyenin kadına yönelik şiddet/haneiçi şiddete karşı oluşturduğu politikayı kurum içerisinde duyurmak için;kurumsal yazışma sistemi üzerinden / Elektronik Belge Yönetim Sitemi (EBYS) tümbirimlere ve iştiraklere duyurusu yapılmıştır. Politika rehberi broşür, elilanı olarak basılmıştır. Çalışanlara Yönelik Hane İçi Şiddet Politika Rehberininetkin olabilmesi için 09.08.2022 tarihinden başlayarak belediyenin tümbirimlerine eğitimler düzenleyerek, politika rehberinin kurum içerisindeduyurması amaçlanmaktadır.

EĞİTİMLER TAMAMLANDI

Bu kapsamda, Muhtarlıklar DairesiBaşkanlığı, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı 09.08.2022 tarihinde 17kadın, 18 erkek toplam 35 personel, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, 10Ağustos 2022 tarihinde tarihin de İşletme ve İştirakler Dairesi Başkanlığıverilen eğitime 12 kadın, 6 erkek toplam 18 personel, 16 Ağustos 2022 tarihindeUlaşım Dairesi Başkanlığı 11 kadın, 16 erkek toplam 27 personel  ile Gençlik ve Spor Hizmetleri DairesiBaşkanlığı 18 kadın, 19 erkek toplam 37 personel,  23 Ağustos 2022 tarihinde ise Kültür veSosyal Hizmetler Daire Başkanlığı 12 kadın, 9 erkek toplam 21 personel, Satın AlmaDairesi Başkanlığı 10 kadın, 18 erkek toplam 28 personel, Çevre Kontrol DaireBaşkanlığı 17 kadın 6 erkek toplam 23 personele eğitim verilmiştir.  Bu süreç içeresinde 98 kadın, 141 erkek olmaküzere 239 çalışına eğitim verilmiştir.

ANKET YAPILACAK

Kadına yönelik hane içi şiddetpolitikasının etkin olabilmesi için belediyenin tüm birimlerine veiştiraklerine kadın ve erkekler için eğitimler verilecektir.  Ayrıca bu çalışmalara yönelik kurumsalpolitika geliştirmek, yol haritası belirlemek ve kurumun bu alandakiçalışmalarını iyileştirmek amacı ile çalışanlara hane içi şiddet ile ilgilianket yapılacaktır. 

hiemzxfasldkm8qo7hp5rwj9.jpg

8mrl7hpx0mbtsgevctdn5kdc.jpg

ur2cgkIftxbsvalm4peyhzmh.jpg

o7s3f1kjnzeujwqb5z2tmgoi.jpg

afckouvyezgt5w9haomyjidg.jpg

pbdajqz1kxtfrpw7xwvnmjhg.jpg

tgkp9l06qjl25rwhIctwnaig.jpg

1o8wabzqgcgrswuv2pv0mjhf.jpg

hwngpsrb6ien2sozwyqfg3ba.jpg

gfhza9v3yjmoeudwd5s407at.jpg

a4obwzynjdcqednlv0ysppb7.jpg

ao8adhnslfghrcmkitbrepo0.jpg

lerhIxnaytg9msc0mo4j15tz.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.