Büyükşehir Sinek ve Haşere ile Mücadeleyi Aralıksız Sürdürüyor

Büyükşehir Sinek ve Haşere ile Mücadeleyi Aralıksız Sürdürüyor

AdanaBüyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Başkanlığına bağlı ilaçlama ekipleri,450 personel ve 120 araç ile haşere mücadelesini güçlendirerek sürdürüyor. Ekipler,insan sağlığını tehdit eden sivrisinek, hamamböceği, karasinek, fare ve pire gibihaşerelerin kontrol altına alınması için yıl boyunca çalışmalarını yoğun birşekilde devam ettiriyor.

KULLANILANİLAÇLAR BAKANLIKTAN ONAYLI

Özelliklebina bodrumlarındaki hidrofor çukurları, inşaat sahalarındaki su birikebilecekasansör boşlukları ve sığınaklar, foseptikler, yağmur suyu ve kanalizasyonsistemleri, rögarlar, dereler gibi yerleşim yerlerindeki kritik noktalaradüzenli olarak uygulanan Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ilaçlar hem kapalıhem de açık alanlarda etkin şekilde kullanılabiliyor.

ESKİOTOMOBİL LASTİKLERİ TOPLANIYOR

Parklar,gübrelikler, çöp konteynerleri, süs havuzları gibi haşere üremesine neden olan alanlaramüdahale edilerek, haşere gelişimi önleniyor. Ayrıca içinde yağmur suyubirikebilecek kullanılmayan otomobil lastikleri toplanarak sivrisinek üremesininönüne geçilmesi yanı sıra, geri dönüşüme gönderilerek çevre kirliliğiyaratabilecek maddelerin bertaraf edilmesi sağlanıyor.

450PERSONEL 120 ARAÇ İLE MÜCADELE

İlgenelindeki derelerde yapılan temizlik ve açma çalışmaları ile suyundurgunlaşması engellenerek sivrisineklere yaşam olanı olabilecek alanlarınoluşması önleniyor.

Depremdenetkilenen bölgelerde ve yıkım süreci devam eden binaların olduğu alanlarda iseözellikle uçma yetisine ulaşan sineklere yönelik gece ilaçlamalarına ağırlıkverilerek, rögarlar, foseptik çukurları, yüzme havuzları ve atık depolamaalanları gibi kritik noktalar düzenli olarak kontrol edilip ilaçlanıyor.

AdanaBüyükşehir Belediyesi'nin vatandaşların rahatı ve huzuru için günün 24 saati450 personel ve 120 ilaçlama aracı ile yaptığı çalışmaları güçlendirereksürdürüyor.

 

 

 

5mgrr6Iztghka4n8px2tdevs.jpg

xak7vte2jmb6zr3dysszqylc.jpg

yhkynwpvwcg74v1ladd6nsfx.jpg

pfbdrmojnfd3eac0s4kw2tvn.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.