Büyükşehir Sinek ve Haşereyle Mücadelesini Sürdürüyor

Büyükşehir Sinek ve Haşereyle Mücadelesini Sürdürüyor

 

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, deneyimli personeli, donanımlı araçlarıyla sinek ve haşerelere karşı kültürel, fiziksel, biyolojik ve kimyasal mücadele çalışması yürütüyor.

Saha ekipleri vektörel mücadele çalışmalarında Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı biyosidal ürünlerle akşam saatlerinden başlayarak gece geç saatlere kadar ilaçlama çalışması yürütüyor.

Gece Gündüz İlaçlanıyor

Vektörel mücadele ekipleri sivrisinek üreme kaynağı olan durgun su birikintilerine, rögarlar, fosseptik, bataklık, kanal, mazgal, su havuzları, süs havuzları, kullanılmayan yüzme havuzları gibi kaynaklara ilaçlıyor.  Karasinek için de ayrıca çöp konteynerleri düzenli olarak ilaçlanırken kanal içlerinde de uçkun ve larva mücadelesi yapılıyor.  Gece ise ULV ilaçlamaları aralıksız devam ediyor.

Şikayet ve Taleplere Hızlı Müdahale

Vatandaşların sıkıntısız bir yaz geçirmesi için yetkililerin belirttiği talimatlar doğrultusunda hareket eden saha ekipleri, uçkunla mücadelede rüzgarın durgun olduğu saatleri baz alıyor. İlaçlama çalışmalarında yüksek verim hedeflenirken, vatandaşların şikayetleri ve talepleri doğrultusunda da ilgili bölgelere hızla müdahale ediliyor.

d0zmwrjvmbfrckxslhIfkvuq.jpg

u5escqbtmxrfptj4pkbkraiw.jpg

fdq2sgwgsyze5ipue1tbhnx9.jpg

zngw3htjbccrpmboxsf78ekd.jpg

mbnh3co5dItfgjz8gzeudafy.jpg

jIyeoyjuc8r0q9dqbp7n1kxl.jpg

iojdnmslsgalrzh5puIkva4c.jpg

ysrr2fbezvmfi3htu5wnvjg4.jpg

9vzhcpnqgyuwdmjtjyq2hxic.jpg

wulntkus4xcwoeeofghvb6b8.jpg

4s18oj7ihrsvuknw6jmdec2n.jpg

inboo5na4ldjuyhxsIzm8fhg.jpg

b7vwze4matotmkpfh0qlgujs.jpg

dkmj92trjshbgnemxikhvqv1.jpg

x3qyIdpbcuatfedf0xqzvzbc.jpg

x9qep3tmz2tpszm0cdyngji4.jpg

n6wyhmt3gc9pjtxkbs5lzxvw.jpg

ab3amwufwgzsrrlzt7g9xcnj.jpg

b8mvsauboxxtkIzljf0npmty.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.