Büyükşehir Sokak Hayvanları Kısırlaştırma ve Bakım Merkezi Açıldı

Büyükşehir Sokak Hayvanları Kısırlaştırma ve Bakım Merkezi Açıldı

NesrinÇıtırık, “Başkan Zeydan Karalar’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.”

 

AdanaBüyükşehir Belediyesi, sokak canlıları sorununun çözümünde en önemli etken olankısırlaştırma sayısını artırmak için yoğun çalışıyor. Kısırlaştırma sayısınıyılda 3500’den yaklaşık 10 bine çıkaran Adana Büyükşehir Belediyesi, KarslılarMahallesi’nde yeni kısırlaştırma merkezinin açılışını gerçekleştirdi. BaşkanZeydan Karalar, kısırlaştırma sayısında önümüzdeki yıl hedefin 15 bin olduğunuancak, sorunun çözümü için yılda 25-30 bin kısırlaştırma gerektiğini, bunun daancak ilçe belediyelerinin de bu konuda faaliyete geçmesiyle başarılabileceğinivurguladı.

AdanaBüyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kısırlaştırma ve Bakım Merkezi, 4 EkimHayvanları Koruma Günü’nde Karslılar Mahallesi, Çoban Dede Türbesi yanındaaçıldı. Açılışa Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, TürkiyeHayvan Hakları Konfederasyonu Başkanı-DOHAYKO Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık,Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, Doğa Koruma ve Milli Parklar BölgeMüdür Muavini Hilmi Çatal, hayvanseverler, konuklar ve Adanalılar katıldı.

ÇITIRIK,“AYAKLARIM YERDEN KESİLİYOR.”

Türkiye HayvanHakları Konfederasyonu Başkanı-DOHAYKO Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık, “Bugünburada çok önemli bir açılış gerçekleştiriliyor. Sokak hayvanları sorunu ancakyeterli kısırlaştırma sayısına ulaşılırsa kontrol altına alınabilir. AdanaBüyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a, belediye bürokratlarına,yürekleri merhametle dolu hayvansever gönüllülere çok teşekkür ediyorum. Çokmutluyum ve ayaklarım adeta yerden kesiliyor. Yolumuz uzun, Allah yar veyardımcımız olsun” dedi.

AdanaBüyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nin 116 dönüm üzerinde,110 personel ve 5 araç ile 7 gün 24 saat hizmet verdiğini belirten BaşkanZeydan Karalar, 5 bin metrekarelik ek alanla, mevcut bakımevinin kapasitesiniartıracaklarını duyurdu.

BAŞKANZEYDAN KARALAR, “SORUNUN TEK ÇÖZÜMÜ KISIRLAŞTIRMA SAYISININ ARTIRILMASI.”

Açılışı yapılanyeni kısırlaştırma merkeziyle sokak canlıları sorununun tek çözümü olankısırlaştırma sayısının artırılacağını ifade eden Başkan Zeydan Karalar şunlarısöyledi: “Adana Büyükşehir Belediyesi olarak yılda 3500 olan kısırlaştırmasayısını şu anda 10 bine yakın hale getirdik. Önümüzdeki yıl hedefimiz 15 binkısırlaştırma. Bugün açtığımız kısırlaştırma merkezimizle sayıyı artıracağız.Biri Merkez Park’ta olmak üzere yeni kısırlaştırma merkezlerini de hizmetesunacağız. Bu sayının 25-30 bine ulaşması gerekiyor. İlçe belediyelerimizin debu konuda mutlaka harekete geçmesi şart. İlçe belediyelerimiz kısırlaştırmaişlemlerine başladığında, can dostlarımızla ilgili sorun 3 yıl içinde hayliazalacak. Yasal olarak hayvanları sokaktan aldıktan sonra aşılayıp geri bırakmamızgerek. Bu işin çözümü kısırlaştırma sayısının artırılması.”

KÖSE, “İLÇEBELEDİYELERİNİN DESTEĞİ ŞART.”

 Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse,Adana Büyükşehir Belediyesi’nin, sokak canlılarıyla ilgili sorunu en azaindirgemek için gösterdiği çabayı çok önemsediğini belirti ve ilçebelediyesinin de benzer tesisler açmasının şart olduğunu söyledi.  Köse, kısırlaştırma merkezleri ve hayvanbarınaklarının sayısının mutlaka artırılması gerektiğini kaydetti.

Doğa Koruma veMilli Parklar Bölge Müdür Muavini  HilmiÇatal da, sokak hayvanları sorununun çözümü için anlamlı bir güne denk gelen,önemli bir açılış gerçekleştirildiğini kaydetti.

Konuşmalarınardından ev hayvanları satanlara yönelik eğitime katılanlara sertifikalarıverildi. Ayrıca Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Kimlik Kartı’nı almaya hakkazananlara kartları sunuldu.

Törenin sonundaSokak Hayvanları Kısırlaştırma ve Bakım Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

 

 

z0ioqjl987ntcbgxypdlzqdg.jpg

vec1b3stgbm7zncqqpoky9rs.jpg

5adoedhx17kanIpfsljnyy8o.jpg

qsItrz69cums1zrf5juq0fmn.jpg

zswsagb43ryoglazybc986x0.jpg

6oan4y90obarzts13pbqtvug.jpg

d52pohe4v3o8tevpgklfzjin.jpg

boiblfdopqjhxksgzhku9Ipy.jpg

rvah5otxbgl6xj7e29kunlgz.jpg

gs9ivm8q5axnwvwhfnbbldrr.jpg

kl35jym9avzcqeoyb8axe2n6.jpg

fwlehzwfIunvutkbbxy8cx0l.jpg

cmxd4bhbp6nfdi1lo0eragvy.jpg

4drheokfkbcj2xsguvlwetIq.jpg

8aiwyunt4gkmasxojlffexhh.jpg

x58jqhyozgnkdr3waevIurtk.jpg

n03pqq2drwkvuboif46h7gas.jpg

xjah2bInmgzdeslthev3roky.jpg

viznpnmywsopxauofyxqe6th.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.