Büyükşehirden 830 Muhtara Bilgisayar..

Büyükşehirden 830 Muhtara Bilgisayar..

Başkan Zeydan Karalar,“Adana artık kuvvetli ve muktedir.”

Borcu gelirinin 4 katıolan Adana Büyükşehir Belediyesi’ni, geliri borcunun 4 katı hale getirerekadeta bir mucizeye imza atan Başkan Zeydan Karalar, kent genelinde görev yapan830 muhtara bilgisayar verdi.

Adana BüyükşehirBelediye Başkanı Zeydan Karalar, geçen yıl söz verdiği üzere; kentte görevyapan 830 muhtara, Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen yemekte bilgisayarlarınıteslim etti. HiltonSA’da düzenlenen yemeğe katılamayan az sayıdaki muhtarabilgisayarları en kısa sürede teslim edilecek.

 

Ceyhan BelediyeBaşkanı Hülya Erdem, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, CHP AdanaMilletvekili Müzeyyen Şevkin, siyasiler, bürokratlar ve 800’e yakın muhtarıniştirak ettiği yemeğe yoğun katılımdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirenBaşkan Zeydan Karalar, muhtarlara yönelik bilgisayar sözünü yerine getirmeninmutluluğunu yaşadığını söyledi.

Göreve başladığındanbu yana mali açıdan her geçen gün daha iyi hale geleceklerini defalarca dilegetirdiğini belirten Başkan Zeydan Karalar, “Büyük deprem nedeniyle AdanaBüyükşehir Belediyesi’nin geliri bu yıl 1,8 milyar lira azaldı. Fakat biz hesapadamıyız. Gelirimizi, giderimizi, yapacağımız işi planlarız ve bütçehesaplarımız büyük oranda tutar. Her şeye rağmen durumu günden güne daha iyihale getiriyoruz. Bilgisayar sözümüzü de yerine getiriyoruz. Hayırlı uğurluolsun” dedi.

 

GELİRİ ARTIRDIK,HİZMETİ KATLADIK, DEVASA İŞLERİ BORÇLANMADAN YAPIYORUZ

Mazotun, bitümün vediğer girdilerin fiyatlarının katlanarak arttığını ama Adana BüyükşehirBelediyesi’nin halka hizmet yolunda mali sıkıntısının kalmadığını belirtenBaşkan Zeydan Karalar, gelirin dört katından fazla borcu olan bir belediyeden,2024 bütçesinde; geliri borcunun dört katına ulaşan bir belediye halinegelindiğini duyurdu. Bu başarıyı halka daha iyi hizmet etmek içingerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Zeydan Karalar, “Bu mali disiplinbaşarısı muhtarlarımızın, halkımızın taleplerini daha rahat yerine getirebilmekadına gerçekleştirilmiştir. İlmik ilmik örülerek yapılmış bir başarıdır. Alınannoktadaki durumla kıyaslandığında gelinen nokta adeta bir mucizedir. Bir öncekidöneme göre şu ana kadar 3 kat fazla asfalt döktük. Buna rağmen mazot giderimizazaldı. İş makinelerini satın alarak yılda 480 milyon lira kira miktarınınBüyükşehir kasasında kalmasını sağladık. Atık ve enerji üretimi ile benzertasarruflarla yılda 1,2 milyar lira kasada hizmet için kalıyor. Adana’nıngelirini de ciddi anlamda arttırdık. İş adamlarımızla vergi gelirlerininartırılması konusunda yapılması gereken işlemle ilgili görüşmelerisürdürüyorum. Bu kulvarda da Adana’nın geliri şu ana kadar yılda 1 milyar liraarttı. Borcu gelirinin 4 katı olan bir belediyeden, geliri borcunun 4 katı haleböyle geldik. Aldığımız iş makinelerinin tamamını, yaptığımız, yapacağımızaltgeçitlerin tamamını, açtığımız ve açacağımız bulvarları, mahallelerimize,köylerimize yaptığımız hizmetlerin tamamını tek kuruş borçlanmadın yaptık.”

ADANA’NIN ÖNÜ AÇILDI,BU ADETA BİR MUCİZE

Pandemiye ve depremerağmen belediyenin mali durumunu düzelterek devasa işler yaptıklarını ve bunuartırarak sürdürdüklerini anlatan Başkan Zeydan Karalar şöyle devam etti:“Adana’nın ekonomisi düzeldi, önü açıldı. Adana’nın artık hiçbir yerdenborçlanmaya ihtiyacı kalmadı. Sayın Cumhurbaşkanımızın metro projemizionaylamasını bekliyoruz Sadece bu proje onaylanırsa borçlanma içinbaşvuracağız. Çünkü yaklaşık 300 milyon dolarlık bir iş. Metropollerde ulaşımımetrosuz çözmek mümkün değil. Tramvay projemiz de hayata geçtiğinde trafiksorununda azalma olacak.”

ADANA ARTIK KUVVETLİVE MUKTEDİR

Adana’da yapılan diğerbulvarlar, yollar, kreşler, su ve hizmetlerle ilgili bilgi aktaran BaşkanZeydan Karalar, “Allaha şükürler olsun Adana artık böyle kuvvetli ve muktedir”dedi.

Adana ile ilgili çokönemli işler ve hizmetler yaptıklarını ama Adana’nın önünü halka hizmet yolundaaçmalarının yaptıkları en büyük iş olduğunu vurgulayan Başkan Zeydan Karalar,Adana için tempoyu yoğunlaştırarak çalışmaya devam edeceklerini açıkladı” dedi.

YURTTA BARIŞ DÜNYADABARIŞ…

Gazze’deki kıyımın sonbulması için de çağrı yapan Başkan Zeydan Karalar, “Yazıktır, günahtır. Bir anönce barış gelmesi için bütün ülkeler çaba göstermeli. Bugün TürkiyeCumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Yurtta barış,dünyada barış’ sözünün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görüyoruz.Öngörüsü ne denli keskin, ne denli dehaya sahip bir önderimiz olduğunu bugünyaşananlarla daha iyi anlıyoruz” diye konuştu.

Muhtarlar günüylebirlikte Cumhuriyetin 100. Yılını da kutlayan Başkan Zeydan Karalar, 22 Ekim’debaşlayacak 100. Yıl etkinliklerinin ve kutlamalarının ayrıntılarıyla ilgilibilgi verdi.

Başkan ZeydanKaralar’ın konuşmasının ardından muhtarlara bilgisayarlarını teslim etti.

Muhtarlar, BaşkanZeydan Karalar’a teşekkür etti.

 

3orqubdgbcwpxyzj27yvwitc.jpg

obqgtvdtkdfIhc1xupe0fiqu.jpg

Infbmt3jzp9kmt2cgwzrvaf4.jpg

dgtxtywguxjhpaeb37qlcikp.jpg

5wcy0izx1mjmf4ugyskbbwcq.jpg

gn1v8pdxwfbtcujhw2oreqb5.jpg

bpdjmvh4q0hxp3smzekges92.jpg

rlIdwozeysecfbcnfuljx1kt.jpg

alwnhx8vmtlyc3tkp7oh6gdd.jpg

l0hmq6gnhm1g3qlwscwyayxr.jpg

rqiaIsmnyfkcg24xrchg3d8j.jpg

6asklho74y0nbtfqxneucezb.jpg

4oejwftauInhybabdl8josnc.jpg

7eo1oufuytpqny60ts4vcrkp.jpg

oqd2hteqvzel1m6frrybswms.jpg

fljtu8x4hcaoleInxpo3ksqr.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.