Büyükşehirden Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Atölyesi

Büyükşehirden Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Atölyesi

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın veAile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar GünüEtkinlikleri kapsamında “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadına Yönelik ŞiddetleMücadele Atölyesi” düzenledi.

 Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı personeliUzman Sosyolog Elif Uras tarafından Adana Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’ndasahada çalışan belediye personeline “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve KadınaYönelik Şiddetle Mücadele Atölyesi” düzenlendi.

Kadın ve Aile Hizmetleri DairesiBaşkanı Ayten Dolançay’ın da katılım sağladığı eğitimde, şiddetin hertürlüsünün suç ve insan hakkı ihlali olduğuna dikkat çekildi, toplumsalcinsiyet, toplumsal cinsiyet rolleri, toplumsal cinsiyet eşitliği anlatıldı,Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri’nin her daim sunduğuhizmetlerle kadınların yanında olduğu belirtildi.

Eğitimde; şiddet, kadına yönelikşiddet, şiddet türleri (fiziksel, psikolojik, ekonomik, cinsel, flört), kadınayönelik şiddet ile ilgili doğru bilenen yanlışlar, toplumsal cinsiyete dayalışiddet (TCDŞ) ve şiddetin etkileri ve sonuçları, şiddet göstergeleri, 6284sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunkapsamında kadınların yasal hakları, güvenlik planı konularına dikkatçekilerek, şiddete maruz kalınması durumunda acil durum numaraları vebaşvurulacak kurum, kuruluşların bilgisi verildi.

Ayrıca, 2022 yılında BelediyeMeclisi tarafından onaylanan, Adana Büyükşehir Belediyesi Hane İçi ŞiddetPolitika Rehberi kapsamında şiddete maruz kalan veya risk altında bulunanpersonel için verilen destekler anlatıldı.

Eğitime katılan personele,kadına yönelik şiddetle mücadele bilgilendirme başta olmak üzere, çocukhakları, çocuk ihmal ve istismarı, kadın sağlığı,flört şiddeti ve hane içi şiddet politika rehberi el broşürleri dağıtıldı.

3acxngwhmkh012zdijreec7y.jpg

hbowaypgjz4lpguhtIxud2ev.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.