Çadırlarda Yaşayan Tarım İşçilerine Mobil Sağlık - Rehberlik Hizmeti

Çadırlarda Yaşayan Tarım İşçilerine Mobil Sağlık - Rehberlik Hizmeti

 Adana Büyükşehir Belediyesi; Başkan Zeydan Karalar’ınhassasiyetleri doğrultusunda, rutin belediyeciliğin yanı sıra sosyalbelediyecilik hizmetlerini de aralıksız sürdürüyor. 

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler DaireBaşkanlığı Göç ve Göçmen İşleri Şube Müdürlüğü ve Uluslararası Göç Örgütü (IOM)ile iş birliği halinde yürütülen Göçmen Koordinasyon ve Uyum Merkezi’ndehizmetlerin yaygınlaştırılması, ulaşılabilirliğin artırılması, göçmen ve yerelhalktan daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşılabilmesi açısından hazırlanan “MobilSağlık Rehberlik Aracı Projesi” halkla buluşmaya devam ediyor.

Proje kapsamında dezavantajlı bölgelerde yaşayanvatandaşlara, göçmen unsurlara, çadırlarda yaşayan tarım işçilerine ve diğerihtiyaç sahiplerine SGDD-ASAM, IOM ve Göçmen İşleri Şube Müdürlüğü Şubepersoneli ziyaretler gerçekleştiriyor.

 TARIM İŞÇİLERİNE VE AİLELERİNE SAĞLIK-HİJYEN DESTEĞİ

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler DaireBaşkanlığı Aile ve Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü Evde Bakım ve Doktorlu EkipHizmetleri kapsamında, IOM, SGDD-ASAM ortak çalışması sonucunda Karataş İlçesiBebeli Mahallesi’ndeki tarım alanlarında kurulan çadırlarda güç koşullardayaşayan tarım işçileri ve ailelerine yönelik sağlık hizmeti verildi.

Ziyaretlerde temel sağlık hizmetlerine erişimde sıkıntıyaşayan vatandaşlara yönelik evde bakım, bilgilendirme, belediye sağlıkhizmetleri sunumu, gezici kuaför aracı ile saç kesimi ve farkındalık oturumlarıyapıldı.

Ziyaretler kapsamında ayrıca ihtiyaç sahibi olduğu tespitedilen hanelere hijyen kiti dağıtımı gerçekleştirildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi aylık periyotlar halindedezavantajlı bölgelere sağlık hizmeti götürmeye devam edecek.

2sIxn9kaw0utgqbhopxvqfzo.jpg

6y4sx27inqm5zxpbvozvjrIq.jpg

dztlobe9zqhxircp1hy3uw7t.jpg

c6ud8hg42kxvqxjc7uafgfts.jpg

kqjocmr9eadnhv8ulpizpexw.jpg

a8fz3jvhkrjpwxky2sngs6ol.jpg

9sf4jenyxIur5ddtb0zi73wl.jpg

5hxvn7pdatsujnrcjkgpe4kw.jpg

zhccovlIwsnjodm3ablqh27j.jpg

donb7q6ucavwIink5jfpys8z.jpg

x1d3hr6wg2qtmiuefmz9lvwo.jpg

wap6bhrzykxghfpex3rov50s.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.