Çağlayan adliyesi önünde, Eylem değil horon var

Çağlayan adliyesi önünde, Eylem değil horon var

Bu yıl 12’ncisi düzenlenen Karadeniz Kültür ve Sanat Festivali, İstanbul Çağlayan adliyesi önünde başladı

Haber: İstanbul Ses / Kasım Aydın

Hayeldi gerçek oldu. İzin alamaz dediler, Adliye önünde mümkün değil yapamaz dediler, “Yapıldı” .  İstanbul Karadenizliler dernek başkanı Ahmet Balcı Tarih yazmak için, İstanbul Karadenizliler Derneği tarafından bu yıl 12’ncisi düzenlenen "Kültür ve Sanat Festivali", İstanbul Çağlayan adliyesi önünde başladı

‘’Samimiyeti ve Coşkusu ile Tüm Karadeniz İstanbul’da’’ başlığı altında, Karadeniz kültürüne has simgelerle donatılan alandaki festivalin açılışına çok sayıda vatandaş katıldı.

İstanbul Karadeniz festivali,10 gün sürecek.  Festival süresince  Resül Dindar, İsmail Türüt, Cimilli İbo, Zeynep Başkan, Hülya Polat,  Gizem Kara, Sait Uçar, Engin Orta, Keremhan Özdemir gibi Karadeniz’in önemli sanatçılarının konserler vererek

Festivalin açılış konuşmasını yapan İstanbul Karadenizliler Derneği (İSKARDER) Başkanı Ahmet Balcı, "Biz bu alanı almaya çıktığımızda herkes inandı ve güvendi. Bizim şahsımızda sizlere güvendiler ve inandılar. Bu alanda öyle bir eğleneceğiz ki, öyle bir kültür alanına dönüştüreceğiz ki inşallah bu alanın adı bundan sonra samimiyet ve coşku alanı olacak. Tüm Türkiye tek bayrak altında eğlenerek güzel vakit geçireceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından kurdele kesilerek festivalin açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından Çağlayan adliyesi önünü dolduran vatandaşlar, 10 gün sürecek olan festival boyunca kurulan stantları gezerek Karadeniz kültürüyle tanışma fırsatı bulacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.