ÇALIK: 19 MAYIS UMUTLARIN İNANCA DÖNÜŞTÜĞÜ GÜNDÜR

ÇALIK: 19 MAYIS UMUTLARIN İNANCA DÖNÜŞTÜĞÜ GÜNDÜR

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, 104. yılında Beylikdüzü’nde etkinliklerle kutlandı. İlçe halkı, Kırlangıç Gençlik Festivali kapsamında gerçekleşen spor aktiviteleri ve “Adamlar” konseriyle dopdolu bir gün geçirdi. Etkinliklerin yanı sıra Beylikdüzü Gençlik Meclisi’nde de gençlerle bir araya gelen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Bugün, umutların inanca dönüştüğü ve inancın kurtuluş ateşini yaktığı gündür. Tarihin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919′un 104.yıl dönümüne ulaşmanın coşku ve heyecanını yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Milli mücadele ateşinin yakıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkenin gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Beylikdüzü’nde gurur ve coşkuyla kutlandı. Sabah saatlerinde çelenk sunma töreni ile başlayan kutlamalar, Beylikdüzü Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği Kırlangıç Gençlik Festivali etkinlikleriyle devam etti.  Yaşam Vadisi 1.etapta gün boyu süren spor müsabakaları ve yarışmalarda tatlı bir rekabet yaşandı. Her yaştan vatandaşla etkinlik alanında bir araya gelen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, aktivitelere katılarak gençlerin keyifli anlarına ortak oldu. 

“Gençlerin kent yönetiminde rol almasını istiyoruz”

Gün kapsamında ayrıca, Beylikdüzü Sivas Kongre Binası ve 4 Eylül 1919 Gençlik Merkezi’nde “Beylikdüzü Gençlik Meclisi” toplandı. Burada da gençlerle buluşan Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “19 Mayıs, umutların inanca dönüştüğü, inancın kurtuluş ateşini yaktığı gündür. Tarihin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919′un 104.yıl dönümüne ulaşmanın coşku ve heyecanını yaşıyoruz. Atatürk’ün ve bizim size güvendiğimiz gibi, siz de kendinize güvenin. Beylikdüzü Gençlik Meclisi sizlere olan güvenimizin bir göstergesi. Bu platformu, kent yaşamı sorunları, ihtiyaçlar ve çözüm önerileri, gençlik politikalarının üretilmesine katkı sunmak amacıyla kurduk. Gençlerin kent yönetiminde, karar alma mekanizmalarında, sosyal yaşamda rol almasını ve temsil edilmesini istiyoruz. Beylikdüzü’nde her yaştan vatandaşımızın ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarımıza hiç durmadan ve yılmadan devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından Başkan Çalık, gelen soruları yanıtlayarak ilçe genelinde gençlere yönelik yapılan çalışmaları paylaştı.

Adamlar grubu şarkılarını gençler için seslendirdi

Dopdolu geçen günün akşamında ise “Adamlar” grubu, 6 Mayıs Gençliğimiz Var Sahnesi’nde yerini alarak şarkılarını gençlerle birlikte seslendirdi. Gruba, çiçek ve plaket takdimini gerçekleştiren Başkan Çalık, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu memleketi gençlere emanet etti. Gençlere çok güveniyoruz. Siz de kendinize çok güvenin. Asla ve asla umutsuzluğa kapılmayın. Her şey çok ama çok güzel olacak” ifadelerini kullandı.

uunpjy3nhkw72qecIrxqtxa0.jpg

txcwjmbbqphtwem5ryIspqio.jpg

mz3jwnpgrvhtqshszxctendm.jpg

ztelu42nsyojgzyvsxfpwkdi.jpg

qj2px3fjhag5chn4kdcrlofl.jpg

abxeg8yorwsmtuek1tIn5acg.jpg

hyo6prtzfchqikdnubet5u3x.jpg

vmb1snIaw2yztrfjkxlpsdb8.jpg

fba2d8piootyv3s1zjxua5w6.jpg

y8hccqqettwomnpz1d3omw7h.jpg

o7zlqdIa43sjktn91qudbmhy.jpg

jep2tbzdutp5q1c8mbfdkywo.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.