ÇALIK: RAMAZAN AYININ TÜM TOPLUMUMUZA RAHAT BİR NEFES ALDIRMASINI DİLİYORUM

ÇALIK: RAMAZAN AYININ TÜM TOPLUMUMUZA RAHAT BİR NEFES ALDIRMASINI DİLİYORUM

Beylikdüzü Belediyesi, Ramazan ayının ilçe genelinde tüm maneviyatıyla yaşanması için hazırlıklarını tamamladı. Bir yandan ilçedeki tüm ibadethanelerde temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları yapılırken bir yandan da bir ay boyunca sürecek dopdolu bir etkinlik takvimi oluşturuldu. Ramazan ayının paylaşma ve yardımlaşma ruhunu da ilçede hakim kılacak olan belediye, ihtiyaç sahibi hanelere gıda kolisi ve sıcak yemek yardımlarını sürdürecek.

Beylikdüzü Belediyesi, Ramazan ayının ilçe genelinde tüm maneviyatıyla yaşanması için hazırlıklarını tamamladı. Bir yandan ilçedeki tüm ibadethanelerde temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları yapılırken bir yandan da bir ay boyunca sürecek dopdolu bir etkinlik takvimi oluşturuldu. Ramazan ayının paylaşma ve yardımlaşma ruhunu da ilçede hakim kılacak olan belediye, ihtiyaç sahibi hanelere gıda kolisi ve sıcak yemek yardımlarını sürdürecek. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık yayınladığı mesajda, “İnsanlarımızın bugüne dair endişelerinin geleceğe dair umutlarını gölgelediği bu zorlu dönemde, Ramazan ayının tüm toplumumuza rahat bir nefes aldırmasını tüm kalbimle diliyorum.” diyerek ilçe halkınını bir ay boyunca  sürecek etkinliklere davet etti.

Birlik ve bereket ayı olan Ramazan ayı öncesi ilçede çalışmalarını başlatan Beylikdüzü Belediyesi, tüm hazırlıklarını tamamladı. Vatandaşların sağlıklı ve temiz ortamlarda ibadetlerini gerçekleştirmeleri için çalışan ekipler, tüm ibadethanelerde temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları gerçekleştirdi. Öte yandan Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi, Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi ile Kavaklı ve Yakuplu Mahallerinde kurulacak olan etkinlik çadırlarında Ramazan ayı boyunca devam edecek dopdolu bir program hazırlandı. Etkinlikler kapsamında yüzlerce yıllık bir geçmişe sahip olan Hacivat ve Karagöz gölge oyunu, meddah ve orta oyununun yanı sıra; dini sohbetler, tasavvuf müziği dinletileri, tiyatrolar, atölye çalışmaları ve konserler düzenlenecek. Bununla birlikte, ibadethanelerde yürütülen temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları da Ramazan ayı boyunca belirli periyotlarla devam edecek. Sosyal yardımlara da devam edecek olan belediye, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi hanelere gıda kolisi ve sıcak yemek desteği sağlayarak ilçedeki dayanışma ve yardımlaşma ruhunu perçinleyecek.

 “Beylikdüzü’nde Ramazan ayını pek çok etkinlikte bir arada geçireceğiz.”

Ramazan ayı dolayısıyla yayınladığı mesajla vatandaşları yardımlaşma ve dayanışmaya davet eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “11 ayın sultanı Ramazan’ı karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan, toplumumuzda yardımlaşmanın, dayanışmanın ve paylaşmanın doruğa çıktığı ay. İnsanlarımızın bugüne dair endişelerinin geleceğe dair umutlarını gölgelediği bu zorlu dönemde, Ramazan ayının tüm toplumumuza rahat bir nefes aldırmasını tüm kalbimle diliyorum. Pandemi nedeniyle iki yıldır Ramazan’da bir araya gelemedik. Covid-19 tamamen hayatımızdan çıkmadı ama pandeminin ağır seyrettiği günleri geride bıraktık. Bu sayede bu yıl Beylikdüzü’nde Ramazan ayını pek çok etkinlikte bir arada geçireceğiz. Beylikdüzü halkı için ay boyunca sürecek etkinliklerimize tüm komşularım davetlidir.” ifadelerini kullandı.

maipgtb42bougxz5jwf8zrvt.jpg

bxh25klaneyzqlhrft836sIg.jpg

tw9vdktvk1pfyeoz4lscaIhs.jpg

narvxiovbs8unfpxwIfem4ke.jpg

mjzytfk96tk2nixpcam4enrg.jpg

d9jyndfxsclsrvbmphw78cqg.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.