Çanakkale; Türk Milleti’nin Çelikten İradesinin Sembolüdür…

Çanakkale; Türk Milleti’nin Çelikten İradesinin Sembolüdür…

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 18Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle yayımladığı mesajda.Çanakkale Deniz Zaferi’nin önemine vurgu yaptı.

Dünyanın en büyük güçlerinin, yenilmez denilenarmadaları ve bütün güçleriyle Türk Ulusunun kalbine saldırdığını belirtenBaşkan Zeydan Karalar şunları söyledi:

“Canını hiçe sayan kahraman askerlerimiz, boğazlarıgeçmek isteyen düşman donanmasına ağır kayıplar verdirerek onları durdurmuştur.Zafer uğruna Çanakkale’de yüzbinlerce askerimiz şehit ve gazi olmuştur.Atalarımız, emperyalist emellerini uygulamak üzere topraklarımıza gelenİngiliz, Fransız, ANZAC ve diğer sömürge ülkelerinden devşirilen işgalcilere,çelikten iradesiyle gereken dersi vermiştir. Bu zafer ve destan; TürkMilleti’ni esir ederek, Anadolu’dan söküp atmak isteyenlere atılan şamar olduğukadar, mazlum milletlere de umut haline gelmiştir.”

Başkan Zeydan Karalar, sözlerine şöyle devam etti:“Çanakkale Savaşı’nda önemli başarılara imza atan ve nasıl bir askeri dehaolduğunu dünyaya kanıtlayan Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük ÖnderMustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’na giden yolda Çanakkale Ruhununyaratılmasına öncülük etmiştir. Çanakkale Zaferi; düşman ne kadar güçlü ve çokolursa olsun, milletimizin inancı ve bağımsızlığa olan düşkünlüğü karşısındayenilgiye mahkum olduğunun destansı kanıtıdır. Çanakkale’de Türk MilletiniAnadolu’dan da çıkarmak için gözü dönenlere karşı, yüzbinlerce şehit ve gazipahasına tarihin en büyük zaferlerinden biri kazanılmıştır. ÇanakkaleSavaşı’nda Türk Ordusu’nun dünya savaş tarihine altın harflerle yazılan zaferi,dünya tarihini de değiştirmiştir.  Atalarımızın canları pahasınakazandıkları zaferin değerini bilmeli, Çanakkale Destanının önemini geleceknesillere daha derinden aktarmalıyız.”

Başkan Zeydan Karalar mesajını şöyle sonlandırdı:“Başta Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmaküzere, şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor,aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.