Çanakkale Zaferi Koşusu’nda kazanan Şahin Mahmut oldu

Çanakkale Zaferi Koşusu’nda kazanan Şahin Mahmut oldu

3 yaşlı safkan Arap taylarının İstanbul yarış sezonundaki en önemli mücadelesi olan Çanakkale Zaferi Koşusu, 15 tayın katılımıyla 1600 metre çim pistte gerçekleşti. Yarışın son 400 metresine girilirken pistin en dışına açılan Şahin Mahmut (Turbo - Dilazat / Demirkazık) jokeyi Ayhan Kurşun idaresinde buradan yaptığı müthiş sprintle zafere uzanmayı başardı. Mehmet Güneş’in sahibi olduğu, Mehmet Arslan’ın da antrenörlüğünü üstlendiği, Karacabey Tarım İşletmeleri yetiştirmesi al erkek tay, bu sonuçla ilk Grup koşu galibiyetine imza atmış oldu.

2022 yılı Çanakkale Zaferi Koşusu’nu (Açık-G1/DHÖW) izlemek için tıklayınız.

Yarışın ikincisi Sadettin Boyraz’la Arapçelik (Kaizbert - Yamalı / Palaz) olurken, Yürek Star (Kayayürekli - Starrubi / Druid) Ahmet Çelik idaresinde üçüncü, Rock Iron (Sultan De Faust - Nargüzeli / Yavuzca) Gökhan Kocakaya’yla dördüncü, Kurtoba (Kaizbert - Filfil / Kırımhan) da Akın Sözen’le tabelanın beşinci basamağında yer aldı.

Şahin Mahmut’un 1.46.63’lük dereceyle birinciliğe yerleştiği koşuda farklar 2 Boy - Boyun - 2,5 Boy - 1,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından gerçekleştirilen törende, kazanan safkanın sahibi adına antrenörü Mehmet Arslan’a kupayı, 52. Motorlu Piyade Tümen Komutanı Tuğg. Hüseyin Aziz Çetinkaya verdi.

Muharip Gaziler Derneği Avcılar Şube Başkanı Nurettin Ağaoğlu da kazanan tayın antrenörü Mehmet Arslan’a plaketini takdim etti.

Safkanın jokeyi Ayhan Kurşun’a ise plaketini Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Muhasip Üyesi Mehmet Tomris verdi.

Ayrıca Muharip Gaziler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Armağan da Genel Saymanımız Adil Mert Kaya’ya günün anısına flama takdim etti.

Şeref tribününde düzenlenen törene Yönetim Kurulu Üyemiz Gülnur Gülerce ve davetliler de katıldı.

 

ÇANAKKALE ZAFERİ

Türk tarihine damgasını vuran, dünya tarihinin en önemli deniz savaşı olan Çanakkale Zaferi, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum.” dediği zaferdir. 1915 - 1916 yıllarında Gelibolu Yarımadası’nda, I. Dünya Savaşına katılan İtilaf Devletleri’nin Çanakkale Boğazı’nı geçememesi sebebiyle Çanakkale’de kara savaşları başlamış ve kısa sürede Türk ordusu tüm cephelerde kahramanlık destanı yazmıştır. Savaşların önemli cepheleri; Anafartalar, Arıburnu, Beşike, Conkbayırı, Bolayır, Seddülbahir, Kabatepe ve Kumkale’dir. Çanakkale Savaşları unutulmaz bir destandır ve insanlık tarihinde daima hatırlanacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

3kpbyeo5c4mn7xwurmovrv1t.jpg

tthu8koilvvkfgcxjqdadrpu.jpg

j1goozixhl4dsfvvus8d07n6.jpg

zI3wujr1jpngdl5rvvsf2px9.jpg

v1vkeran9lw4tmzgdq2nkzl3.jpg

sxej4ng1p6qn5zduIv39xjtm.jpg

6ah7h4uqylmpfcwlokt09rf3.jpg

duxnrzgphks3obcl5njbirff.jpg

mbxqapvxr56ljyqe9cohkjkf.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.